Oh My Pasta! – w końcu makaron z parmezanowego kręgu

O tym, by we Wrocławiu pojawiło się miejsce, gdzie będzie można zjeść świeży makaron smakowicie oblepiony serem, bo wyciągnięty przed chwilą z parmezanowego kręgu marzyłam od dawna. Wszak znajdziemy takie miejsca w Opolu, Katowicach czy Warszawie… nikt jednak we Wrocławiu, nie był na tyle odważny, by wprowadzić to danie do swojej stałej karty… do czasu!

Przy ulicy Kotlarskiej otwiera się Oh My Pasta! Niewielki lokal, gdzie zjemy świeży, przygotowany od podstaw makaron. Spacerując ulicę przez witrynę będzie można podejrzeć proces produkcji makaronu.

Najciekawszym jednak i niespotykanym do tej pory we Wrocławiu pomysłem jest podawanie makaronu z kręgu parmezanu. Przysmak ten, co prawda pojawił się w ostatnich latach w jednej z wrocławskich restuaracji, ale wymagał od Gości zamówienia od razu min. 4 porcji tego dania. Tutaj natomiast pasty przygototowywane będą na bieżąco, bez wymaganego „minimum porcji”. Miłośnicy sera – bądźcie czujni!

OTWARCIE: czerwiec/lipiec 2024






OH my pasta!

Kotlarska 43



Podoba Ci się ten tekst? Podaj dalej.
Więcej na Instagramie oraz fanpage’u. 
Widelcowe hashtagi – #zwidelcempowroclawiu #jemwewro
Szukaj też naszej Foodiesowej Grupy: klik!

You Might Also Like