Kuci Kuci – kanapki sando na foodcourcie galerii (03.03)

nowe restauracje we wrocławiu | kuci kuci

Z Poznania do Wrocławia przywędrował koncept, który osiągnął tam dużą popularność…

W ostatnim czasie w Pasażu Grunwaldzkim we Wrocławiu pojawił się nowy lokal gastronomiczny – KUCI KUCI. Ta wywodząca się z Poznania sandownia specjalizuje się w serwowaniu japońskich kanapek typu sando, które zdobywają coraz większą popularność na świecie. Nietypowa dla takiego projektu lokalizacja na najwyższym piętrze gastronomicznym centrum handlowego sprawia, że KUCI KUCI przyciąga zarówno miłośników kuchni azjatyckiej, jak i osoby poszukujące nowych smaków w szybkim wydaniu.

Menu KUCI KUCI oferuje różnorodne warianty kanapek sando – zarówno na zimno, jak i na ciepło, a także w wersji słodkiej. Kanapki podawane są w pieczywie wypiekanym przez wrocławską piekarnię Plon. Tuż obok w tym samym czasie otworzyło się „okienko” z matchą od YAMAMOTO MATCHA, która doskonale komponuje się z serwowanymi kanapkami.

Za konceptem KUCI KUCI stoją: Jakub Kropielnicki restaurator, który swoje lokale do tej pory prowadził w Częstochowie i Poznaniu oraz Orson Gaweł Hejnowicz, znany we Wrocławiu głownie z pracy w Hotelu Monopol, Restauracji Jadka, prowadzeniu restauracji Grape by Orson. Jest współtwórcą takich konceptów kulinarnych jak Cudo Vegan Sushi, przygotowywał menu dla Tatar Baru czy Texico. Pracował również w skandynawskich restauracjach z gwiazdkami Michelin, m.in. Geranium, Arakataka, Fauna oraz w trzykrotnie nagrodzonej Noma. Obecnie jest jednym z prowadzących program telewizyjny „Górna Półka Smaku”, gdzie razem z pisarzem Markiem Krajewskim przedstawiają najsmaczniejsze miejsca w Polsce.

KUCI KUCI ma plany na szybki rozwój w sieć – już przymierzają się do otwarcia kolejnego lokalu we Wrocławiu.

We Wrocławiu w ostatnim miesiącach możemy zauważyć rosnący trend wprowadzenie japońskich kanapek sando na rynek gastronomiczny. Kilka miesięcy temu moglibyśmy już próbować tej azjatyckiej alternatywy dla tradycyjnych przekąsek od Randori Ramen podczas Gastromiasto, a później w ich lokalu stacjonarnym przy Kniaziewicza. Do otwarcia przy Strachocińskiej szykuje się natomiast Yoshoku – azjatycki bar w stylu izakaya, który również zapowiedział sandu w swoim menu. Czy Wrocław pokocha ten rodzaj kanapek? Zapewnie przekonamy się w najbliższych miesiącach.

OTWARCIE: 03.03.2025


KUCI KUCI

Pasaż Grunwaldzki
Instagram: klik!


Otwierasz restaurację lub kawiarnię we Wrocławiu? 
Chcesz, by informacja o niej znalazła się na naszym blogu?
Wyślij wiadomość na instagramie @nowewewro

Podoba Ci się ten tekst? Podaj dalej.
Więcej na Instagramie oraz fanpage’u. 
Widelcowe hashtagi – #zwidelcempowroclawiu #jemwewro
Szukaj też naszej Foodiesowej Grupy: klik!

You Might Also Like