Degustacje we wrocławskich restauracjach – 2023

Wybierz wrocławską restaurację na kolacje degustacyjne. Sprawdź, co restauracje we Wrocławiu przygotowały w ramach specjalnych wydarzeń degustacyjnych.
KALENDARZ DEGUSTACJI WE WROCŁAWSKICH RESTAURACJACH – 2023
Degustacje we wrocławskich restauracjach – styczeń 2023

Nie(winna) degustacja Winnice Wzgórz Trzebnickich
Miejsce: Pochlebna, św. Antoniego 15
Degustacja win z Winnic Wzgórz Trzebnickich połączona z kolacją w koncepcie talerzykowym.
Koszt: 169 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!

Degustacja win musujących
Miejsce: Hotel Monopol, H.Modrzejewskiej 2
„Na przykładzie wybranych przez nas etykiet omówimy, jak proces wtórnej fermentacji i leżakowanie na drożdżach przeprowadzone w butelce wzbogaca profil smakowy wina.
Degustacje poprowadzi Bartosz Wojtas, sommelier naszego hotelu, pasjonat wina i szeroko rozumianej kultury kulinarnej. Bartosz skupia się na przyjemności z picia i jedzenia, chętnie opowiada o kulturowych i geograficznych aspektach wina.”
Koszt: 300 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!

Kolacja degustacyjna DARY LASU
Miejsce: Golden Records Club, Kazimierza Wielkiego 43
W autorskim menu „Dary lasu”, znajdą Państwo pięć następujących pozycji:
- przystawkę: comber z jelenia na sałatce z marynowanych borowików i gruszki;
- dania główne: pierożki z dzikiem podane z emulsją dereniowo-jabłkową; zupę krem z topinamburu i borowików; ragoût z sarną i blinami gryczanymi;
- deser: niespodziankę czekoladowo-malinową z pokrzywą.
Dodatkowo dla każdego lemoniada lub kieliszek wytrawnego czerwonego wina!
Koszt: 150 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Degustacja komentowana – wina z Chorwacji
Miejsce: Konoba, Ruska 23
Kameralna degustacja białych i czerwonych win z Chorwacji. 7 etykiet z zaprzyjaźnionych winiarni z półwyspu Pelješac oraz z wyspy Korčula. Będziecie mieli okazję poznać wina białe i czerwone z endemicznych szczepów chorwackich, ale też bardziej popularne Marselan z półwyspu Pelješac.
W cenie: degustacja win, przekąski – w tym chorwackie, oliwa, chleb, woda
Koszt: 250 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!

PIZZA i WINO: Rain or Shine – Natural Wine and Pizza Time – GEEKWINES
Miejsce: Pizza Kieliszki Butelki, Igielna 11
Degustacja win naturalnych od GEEKWINES – 6 win + 5 dedykowanych pizz. Degustację poprowadzi Łukasz Dworzak, sommelier z GEEKWINE.
Koszt: 120 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Degustacje we wrocławskich restauracjach – luty 2023
- degustacje walentynkowe oznaczone są kolorem czerwonym

Degustacja wina – Amarone oraz Valpolicelli
Miejsce: Kameralna, Zwycięska 14cb/b
Degustacja 5 win Amarone i Valpolicella z przekąskami także od Serotonina- wrocławskie sery rzemieślnicze.
- Valpolicella Classico
- Valpolicella Superiore
- Ripasso della Valpolicella
- Ripasso della Valpolicella croce gall
- Amarone Valpolicella
Koszt: 79 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!

Degustacja wina – Najlepsze siedliska Pinot Noir i Chardonnay
Miejsce: Greco, Marii Skłodowskiej-Curie 33
Podczas degustacja win, somellier Krystian Sakas zaprezentuje różne terroir i siedliska szczepów Pinot noir i Chardonnay, a wszystko to w akompaniamencie kuchni śródziemnomorskiej.
Degustacji będzie towarzyszyć pełne MENU serwowane w środek stołu
- SELEKCJA WIN pozostanie tajemnicą. Na pewno, będziecie zadowoleni. Jedyną podpowiedzią będą flagi państw z których pochodzą wina
- PINOTY to przedstawiciel tych państw:
- 1.
Burgogne Nicolas Potel 2020
- 2.
Gnarly head 2019, California
- 3.
Milsko Pinot Noir barrel 2020
- 4.
Wachtenburg, Pfaltz 2019
- 5.
Old coach road 2020, Nelson
- CHARDONNAY to przedstawiciele tych państw:
- 6.
Familia Falasco HERMANDAD 2019
- 7.
TSANTALI 1/3000
- 8.
The Googly, South Australia
- 9.
Burgogne Nicolas Potel 2020
Koszt: 170 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!

Wino & Talerzyki
Miejsce: ZWYCIĘSKA 9, Zwycięska 9
Nowa kulinarna inicjatywa w Zwycięskiej 9. Co miesiąc w pierwszy weekend, odbywać się tu będą „kulinarne podróże”. Szefowa kuchni przygotowuje specjalne menu do dzielenia się, można zamówić 1 talerzyk i zjeść samemu, lub więcej i podzielić się ze znajomymi.
- Smażone papryczki padron, płatki soli morskiej
- Boczek pieczony w miso, salsa z jalapenio i kolendry
- Kaszanka w panko , mus z pieczonego jabłka z chrzanem
- Pieczona dynia , zatar z labneh, granat
- Falafel z musem truflowym, puder z oliwek ,oliwa tymiankowa
- Feta pieczona z pomidorami,czerwona cebula, oliwa z oliwek, zioła
- Ceviche z łososia, awokado, chili, czerwona cebula, limonka, kolendra, mango
- Krewetki marynowane, pasta z tamaryndowca, miód
- Wołowina w sosie teriyaki, piklowana cebula, prażone orzechy ziemne
- Pasta z cieciorki, pieczone chorizo, czarnuszka, pietruszka
- Dziki brokuł, oliwa sezamowa, pokruszone orzechy, tajska sałata z ogorka
- Kasztan, ogórek, kolendra,marynowany imbir
- Dolmadakia z liści winogron, ryż
Koszt: …
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!

Wino & Talerzyki
Miejsce: ZWYCIĘSKA 9, Zwycięska 9
Nowa kulinarna inicjatywa w Zwycięskiej 9. Co miesiąc w pierwszy weekend, odbywać się tu będą „kulinarne podróże”. Szefowa kuchni przygotowuje specjalne menu do dzielenia się, można zamówić 1 talerzyk i zjeść samemu, lub więcej i podzielić się ze znajomymi.
- Smażone papryczki padron, płatki soli morskiej
- Boczek pieczony w miso, salsa z jalapenio i kolendry
- Kaszanka w panko , mus z pieczonego jabłka z chrzanem
- Pieczona dynia , zatar z labneh, granat
- Falafel z musem truflowym, puder z oliwek ,oliwa tymiankowa
- Feta pieczona z pomidorami,czerwona cebula, oliwa z oliwek, zioła
- Ceviche z łososia, awokado, chili, czerwona cebula, limonka, kolendra, mango
- Krewetki marynowane, pasta z tamaryndowca, miód
- Wołowina w sosie teriyaki, piklowana cebula, prażone orzechy ziemne
- Pasta z cieciorki, pieczone chorizo, czarnuszka, pietruszka
- Dziki brokuł, oliwa sezamowa, pokruszone orzechy, tajska sałata z ogorka
- Kasztan, ogórek, kolendra,marynowany imbir
- Dolmadakia z liści winogron, ryż
Koszt: …
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!

Wina z Wysp x10 – Wrocławskie Warsztaty Wina
Miejsce: KIELISZKI BUTELKI, Sokolnicza 17/36
Degustacja 10 wyjątkowych win z wysp: Teneryfa, Wyspy Brytyjskie, Kreta, Sardynia, Majorka, Sycylia i inne.
Selekcję przygotuje i degustację poprowadzi Michał Rusiecki, dolnośląski sommelier, restaurator, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, absolwent WSET3.
Koszt: 179 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Roślinne Menu dla Zakochanych
Miejsce: CUDO, Jodłowa 4
Walentynkowy długi weekend w CUDO!
Specjalny walentynkowy set wegańskiego sushi – 6 nowych rolek.
- 2x nigiri ibodai z buraka [pieczony burak / melasa z granatu / wasabi / masago arare]
- 2x gunkan z migdałowym mascarpone [nitki chili / jadalne kwiaty]
- 6x hosomak z ogórkiem i pikantnym chrzanem
- 6x hosomak ze szparagiem i odrobiną miłości, czyli pesto szczypiorkowym z togarashi
- 8x pistacjowa california [różowy ryż / tempeh / musztardowiec / oshinko / wegan serek / ogórek / mango majo / kruszone pistacje]
- 6x futomak KarmeLOVE [karmelizowany bakłażan / duszona w białym winie marchewka / serek vegan / ogórek / różowy majonez]
- 6x pink taco roll, nasz klasyk w miłosnym wydaniu
Koszt: 149 zł / set 36 szt.
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Weekend Walentynkowy
Miejsce: RESTAURACJA TARASOWA, Hala Stulecia
3-daniowe menu walentynkowe + welcome drink
Koszt: 170 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Kolacja walentynkowa w Hotelu Śląsk
Miejsce: HOTEL ŚLĄSK, Oporowska 60
3-daniowe menu walentynkowe + kieliszek wina
- PRZYSTAWKA: Tatar z suszonego pomidora, grillowana cukinia, marynowana kurka, krem balsamiczny, szczypiorek, bagietka.
- DANIE GŁÓWNE: Stek z polędwicy wołowej lub Filet z łososia z chrupiącą skórką, puree dyniowe, sałatka z raddichio, pieczarka portobello, masło parmezanowe.
- DESER : Suflet czekoladowy, sorbet truskawkowy, mascarpone, orzeszki ziemne, sos jagodowy.
- DODATKOWO: Kieliszek czerwonego / białego wina lub Prosecco.
Koszt: 175 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynki w ALYKI
Miejsce: ALYKI, Powstańców Śląskich 95 [Sky Tower]
Kolacja walentynkowa
- AMUSE-BOUCHE [do wyboru]:
- Mus z tuńczyka/pistacja/granat/chips z parmezanu
- Jabłko/avokado/pistacja/syrop z kwiatu bzu/chips z gruszki
- PRZYSTAWKA: Krem marchewkowy z rokitnikiem/pieczona skorzonera/mleczko kokosowe/suszony bób/puder z czarnych oliwek
- DANIE GŁÓWNE 1: Konfitowany filet z kaczki/fenkuł/puree dyniowe/emulsja z pieczonego pomidora/szparag/okra
- DANIE GŁÓWNE 2: Vegeballs z cukinii i ricotty/krewetka/kawior z jesiotra/szczypiorkowy crème fraiche/truskawka
- DESER: Ciasto francuskie/domowe lody różane/karmel/suszona malina/beza włoska/figa/granat
Koszt: 299 zł / para lub 389 zł / para z butelką wina
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!

Degustacja chorwackich win i koncert kameralny
Miejsce: KONOBA, Ruska 23
Degustacja 7 win z rodzinnych, chorwackich winiarni połączona z koncertem na żywo.
- Nobile Grande Madirazza
- Chardonnay Matuško
- Pošip Mikulić
- Pošip Sur Lie Toreta
- Postup Mikulić
- L’amour Matković Di Mare Matković
Koszt: 259 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynki w Idzie
Miejsce: IDA kuchnia i wino, Łazienna 4
Kolacja degustacyjna z muzyka na żywo.
- carpaccio wołowe | trufla | parmezan
- troć | maślanka | ogórek piklowany
- tarta z gęsimi żołądkami i topinamburem
- pierogi z wędzonym pstrągiem | por | jabłko
- polędwica wołowa | ziemniak kombu | kawior
- mus czekoladowy | słony karmel | sorbet wiśniowy
Koszt: 259 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Roślinne Menu dla Zakochanych
Miejsce: CUDO, Jodłowa 4
Walentynkowy długi weekend w CUDO!
Specjalny walentynkowy set wegańskiego sushi – 6 nowych rolek.
- 2x nigiri ibodai z buraka [pieczony burak / melasa z granatu / wasabi / masago arare]
- 2x gunkan z migdałowym mascarpone [nitki chili / jadalne kwiaty]
- 6x hosomak z ogórkiem i pikantnym chrzanem
- 6x hosomak ze szparagiem i odrobiną miłości, czyli pesto szczypiorkowym z togarashi
- 8x pistacjowa california [różowy ryż / tempeh / musztardowiec / oshinko / wegan serek / ogórek / mango majo / kruszone pistacje]
- 6x futomak KarmeLOVE [karmelizowany bakłażan / duszona w białym winie marchewka / serek vegan / ogórek / różowy majonez]
- 6x pink taco roll, nasz klasyk w miłosnym wydaniu
Ostrygi i Wino
Miejsce: KOI SUSHI STANISŁAWOWSKA, Stanisławowska 51
Kooperacja Koi Sushi i winebaru Konoba. Degustacja zapiekanych ostryg „Rockefeller| oraz dobranego specjalnie do nich wina Adriatic Miklulić.
Koszt: …
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Weekend Walentynkowy
Miejsce: RESTAURACJA TARASOWA, Hala Stulecia
3-daniowe menu walentynkowe + welcome drink
Koszt: 170 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynkowe menu w Pasta mia
Miejsce: PASTA MIA, Rynek 53/55
3-daniowe menu walentynkowe + drink
Koszt: 120 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Kolacja walentynkowa w restauracji La Scala
Miejsce: LA SCALA, Rzeźnicza 24-25
Do wyboru aromatyczne dania kuchni włoskiej.
- PRZYSTAWKI:
- Małże św. Jakuba/ emulsja z raków/ rukiew wodna
- Raviolo/ płynne żółtko/ ricotta/ palone masło
- DANIA GLOWNE:
- Ravioli z rakami/ sos estragonowy/ oliwa truflowa/ chips z lubczyku
- Perliczka/ glazura z miodu i cytrusów/ puree z kalafiora/ konfitura żurawiny
- Labraks/ risotto truflowe/ mandarynka/ groszek cukrowy
- DESER:
- Brownie czekoladowe/ truskawki/ pijane trufle/ orzech laskowy
- Ciasto cytrynowe w limoncello/ krem waniliowy/ puder z róży/ galaretka malinowa
Koszt: …
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Kolacja walentynkowa w Hotelu Śląsk
Miejsce: HOTEL ŚLĄSK, Oporowska 60
3-daniowe menu walentynkowe + kieliszek wina
- PRZYSTAWKA: Tatar z suszonego pomidora, grillowana cukinia, marynowana kurka, krem balsamiczny, szczypiorek, bagietka.
- DANIE GŁÓWNE: Stek z polędwicy wołowej lub Filet z łososia z chrupiącą skórką, puree dyniowe, sałatka z raddichio, pieczarka portobello, masło parmezanowe.
- DESER : Suflet czekoladowy, sorbet truskawkowy, mascarpone, orzeszki ziemne, sos jagodowy.
- DODATKOWO: Kieliszek czerwonego / białego wina lub Prosecco.
Koszt: 175 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynki ze smakiem w Piwnicy Świdnickiej
Miejsce: PIWNICA ŚWIDNICKA, Rynek Ratusz 1a
Specjalnie na te okazję Chef Marcin postanowił przygotować dla Was pełne miłości menu. Czeka na Was prawdziwa uczta w opcji mięsnej oraz wegetariańskiej.
- Menu w wersji mięsnej:
- Aperitif – Prosecco z truskawką
- Carpaccio z Gęsi – zimowa trufla/ maliny/ mus z rokitnika/ chipsy z mango
- Pieczone przegrzebki – placki z cukinii/ kozi ser/ mango/ kawior z wasabi/ piana z cointreau
- Krem z salsefii podany w kokosie – palona biała czekolada/ rokitnik/ krewetki
- Risotto ze ślimakiem – białe wino/ ślimaki/ natka/ tymianek/ masło/ zimowa trufla/ kawior ze ślimaków
- Cannolo – ricotta/ krem pistacjowy/ sorbet mango/ owoce sezonowe
- Menu w wersji wegetariańskiej:
- Aperitif – Prosecco z truskawką
- Carpaccio z buraka (vege) – kozi ser/ oliwa szczypiorkowa/ ziemia pistacjowa/ chutney z mango
- Tatar z Seitana (vege) – siekany seitan/ majonez sojowo migdałowy/ brukselka/ kolendra/ czerwony pieprz
- Krem z salsefii (vege) podany w kokosie – palona biała czekolada/ rokitnik
- Wegańska kaczka z selera – czarna soczewica/ seler/ mus z buraka/ jarmuż/ puree z dyni i pomarańczy
- Pudding Kokosowy – kokos/ migdały/ truskawka/ orzeszki pinii/ mięta
Koszt: 249 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynki w ALYKI
Miejsce: ALYKI, Powstańców Śląskich 95 [Sky Tower]
Kolacja walentynkowa
- AMUSE-BOUCHE [do wyboru]:
- Mus z tuńczyka/pistacja/granat/chips z parmezanu
- Jabłko/avokado/pistacja/syrop z kwiatu bzu/chips z gruszki
- PRZYSTAWKA: Krem marchewkowy z rokitnikiem/pieczona skorzonera/mleczko kokosowe/suszony bób/puder z czarnych oliwek
- DANIE GŁÓWNE 1: Konfitowany filet z kaczki/fenkuł/puree dyniowe/emulsja z pieczonego pomidora/szparag/okra
- DANIE GŁÓWNE 2: Vegeballs z cukinii i ricotty/krewetka/kawior z jesiotra/szczypiorkowy crème fraiche/truskawka
- DESER: Ciasto francuskie/domowe lody różane/karmel/suszona malina/beza włoska/figa/granat
Koszt: 299 zł / para lub 389 zł / para z butelką wina
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!

Walentynki w Idzie
Miejsce: IDA kuchnia i wino, Łazienna 4
Kolacja degustacyjna z muzyka na żywo.
- carpaccio wołowe | trufla | parmezan
- troć | maślanka | ogórek piklowany
- tarta z gęsimi żołądkami i topinamburem
- pierogi z wędzonym pstrągiem | por | jabłko
- polędwica wołowa | ziemniak kombu | kawior
- mus czekoladowy | słony karmel | sorbet wiśniowy
Koszt: 259 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Roślinne Menu dla Zakochanych
Miejsce: CUDO, Jodłowa 4
Walentynkowy długi weekend w CUDO!
Specjalny walentynkowy set wegańskiego sushi – 6 nowych rolek.
- 2x nigiri ibodai z buraka [pieczony burak / melasa z granatu / wasabi / masago arare]
- 2x gunkan z migdałowym mascarpone [nitki chili / jadalne kwiaty]
- 6x hosomak z ogórkiem i pikantnym chrzanem
- 6x hosomak ze szparagiem i odrobiną miłości, czyli pesto szczypiorkowym z togarashi
- 8x pistacjowa california [różowy ryż / tempeh / musztardowiec / oshinko / wegan serek / ogórek / mango majo / kruszone pistacje]
- 6x futomak KarmeLOVE [karmelizowany bakłażan / duszona w białym winie marchewka / serek vegan / ogórek / różowy majonez]
- 6x pink taco roll, nasz klasyk w miłosnym wydaniu
Ostrygi i Wino
Miejsce: KOI SUSHI STANISŁAWOWSKA, Stanisławowska 51
Kooperacja Koi Sushi i winebaru Konoba. Degustacja zapiekanych ostryg „Rockefeller| oraz dobranego specjalnie do nich wina Adriatic Miklulić.
Koszt: …
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Weekend Walentynkowy
Miejsce: RESTAURACJA TARASOWA, Hala Stulecia
3-daniowe menu walentynkowe + welcome drink
Koszt: 170 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynkowe menu w Pasta mia
Miejsce: PASTA MIA, Rynek 53/55
3-daniowe menu walentynkowe + drink
Koszt: 120 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Kolacja walentynkowa w Hotelu Śląsk
Miejsce: HOTEL ŚLĄSK, Oporowska 60
3-daniowe menu walentynkowe + kieliszek wina
- PRZYSTAWKA: Tatar z suszonego pomidora, grillowana cukinia, marynowana kurka, krem balsamiczny, szczypiorek, bagietka.
- DANIE GŁÓWNE: Stek z polędwicy wołowej lub Filet z łososia z chrupiącą skórką, puree dyniowe, sałatka z raddichio, pieczarka portobello, masło parmezanowe.
- DESER : Suflet czekoladowy, sorbet truskawkowy, mascarpone, orzeszki ziemne, sos jagodowy.
- DODATKOWO: Kieliszek czerwonego / białego wina lub Prosecco.
Koszt: 175 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Kolacja walentynkowa w restauracji La Scala
Miejsce: LA SCALA, Rzeźnicza 24-25
Do wyboru aromatyczne dania kuchni włoskiej.
- PRZYSTAWKI:
- Małże św. Jakuba/ emulsja z raków/ rukiew wodna
- Raviolo/ płynne żółtko/ ricotta/ palone masło
- DANIA GLOWNE:
- Ravioli z rakami/ sos estragonowy/ oliwa truflowa/ chips z lubczyku
- Perliczka/ glazura z miodu i cytrusów/ puree z kalafiora/ konfitura żurawiny
- Labraks/ risotto truflowe/ mandarynka/ groszek cukrowy
- DESER:
- Brownie czekoladowe/ truskawki/ pijane trufle/ orzech laskowy
- Ciasto cytrynowe w limoncello/ krem waniliowy/ puder z róży/ galaretka malinowa
Koszt: …
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynki ze smakiem w Piwnicy Świdnickiej
Miejsce: PIWNICA ŚWIDNICKA, Rynek Ratusz 1a
Specjalnie na te okazję Chef Marcin postanowił przygotować dla Was pełne miłości menu. Czeka na Was prawdziwa uczta w opcji mięsnej oraz wegetariańskiej.
- Menu w wersji mięsnej:
- Aperitif – Prosecco z truskawką
- Carpaccio z Gęsi – zimowa trufla/ maliny/ mus z rokitnika/ chipsy z mango
- Pieczone przegrzebki – placki z cukinii/ kozi ser/ mango/ kawior z wasabi/ piana z cointreau
- Krem z salsefii podany w kokosie – palona biała czekolada/ rokitnik/ krewetki
- Risotto ze ślimakiem – białe wino/ ślimaki/ natka/ tymianek/ masło/ zimowa trufla/ kawior ze ślimaków
- Cannolo – ricotta/ krem pistacjowy/ sorbet mango/ owoce sezonowe
- Menu w wersji wegetariańskiej:
- Aperitif – Prosecco z truskawką
- Carpaccio z buraka (vege) – kozi ser/ oliwa szczypiorkowa/ ziemia pistacjowa/ chutney z mango
- Tatar z Seitana (vege) – siekany seitan/ majonez sojowo migdałowy/ brukselka/ kolendra/ czerwony pieprz
- Krem z salsefii (vege) podany w kokosie – palona biała czekolada/ rokitnik
- Wegańska kaczka z selera – czarna soczewica/ seler/ mus z buraka/ jarmuż/ puree z dyni i pomarańczy
- Pudding Kokosowy – kokos/ migdały/ truskawka/ orzeszki pinii/ mięta
Koszt: 249 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynki w ALYKI
Miejsce: ALYKI, Powstańców Śląskich 95 [Sky Tower]
Kolacja walentynkowa
- AMUSE-BOUCHE [do wyboru]:
- Mus z tuńczyka/pistacja/granat/chips z parmezanu
- Jabłko/avokado/pistacja/syrop z kwiatu bzu/chips z gruszki
- PRZYSTAWKA: Krem marchewkowy z rokitnikiem/pieczona skorzonera/mleczko kokosowe/suszony bób/puder z czarnych oliwek
- DANIE GŁÓWNE 1: Konfitowany filet z kaczki/fenkuł/puree dyniowe/emulsja z pieczonego pomidora/szparag/okra
- DANIE GŁÓWNE 2: Vegeballs z cukinii i ricotty/krewetka/kawior z jesiotra/szczypiorkowy crème fraiche/truskawka
- DESER: Ciasto francuskie/domowe lody różane/karmel/suszona malina/beza włoska/figa/granat
Koszt: 299 zł / para lub 389 zł / para z butelką wina
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!

Walentynki w Idzie
Miejsce: IDA kuchnia i wino, Łazienna 4
Kolacja degustacyjna z muzyka na żywo.
- carpaccio wołowe | trufla | parmezan
- troć | maślanka | ogórek piklowany
- tarta z gęsimi żołądkami i topinamburem
- pierogi z wędzonym pstrągiem | por | jabłko
- polędwica wołowa | ziemniak kombu | kawior
- mus czekoladowy | słony karmel | sorbet wiśniowy
Koszt: 259 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Roślinne Menu dla Zakochanych
Miejsce: CUDO, Jodłowa 4
Walentynkowy długi weekend w CUDO!
Specjalny walentynkowy set wegańskiego sushi – 6 nowych rolek.
- 2x nigiri ibodai z buraka [pieczony burak / melasa z granatu / wasabi / masago arare]
- 2x gunkan z migdałowym mascarpone [nitki chili / jadalne kwiaty]
- 6x hosomak z ogórkiem i pikantnym chrzanem
- 6x hosomak ze szparagiem i odrobiną miłości, czyli pesto szczypiorkowym z togarashi
- 8x pistacjowa california [różowy ryż / tempeh / musztardowiec / oshinko / wegan serek / ogórek / mango majo / kruszone pistacje]
- 6x futomak KarmeLOVE [karmelizowany bakłażan / duszona w białym winie marchewka / serek vegan / ogórek / różowy majonez]
- 6x pink taco roll, nasz klasyk w miłosnym wydaniu
Kolacja walentynkowa w Hotelu Śląsk
Miejsce: HOTEL ŚLĄSK, Oporowska 60
3-daniowe menu walentynkowe + kieliszek wina
- PRZYSTAWKA: Tatar z suszonego pomidora, grillowana cukinia, marynowana kurka, krem balsamiczny, szczypiorek, bagietka.
- DANIE GŁÓWNE: Stek z polędwicy wołowej lub Filet z łososia z chrupiącą skórką, puree dyniowe, sałatka z raddichio, pieczarka portobello, masło parmezanowe.
- DESER : Suflet czekoladowy, sorbet truskawkowy, mascarpone, orzeszki ziemne, sos jagodowy.
- DODATKOWO: Kieliszek czerwonego / białego wina lub Prosecco.
Koszt: 175 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Kolacja walentynkowa w restauracji La Scala
Miejsce: LA SCALA, Rzeźnicza 24-25
Do wyboru aromatyczne dania kuchni włoskiej.
- PRZYSTAWKI:
- Małże św. Jakuba/ emulsja z raków/ rukiew wodna
- Raviolo/ płynne żółtko/ ricotta/ palone masło
- DANIA GLOWNE:
- Ravioli z rakami/ sos estragonowy/ oliwa truflowa/ chips z lubczyku
- Perliczka/ glazura z miodu i cytrusów/ puree z kalafiora/ konfitura żurawiny
- Labraks/ risotto truflowe/ mandarynka/ groszek cukrowy
- DESER:
- Brownie czekoladowe/ truskawki/ pijane trufle/ orzech laskowy
- Ciasto cytrynowe w limoncello/ krem waniliowy/ puder z róży/ galaretka malinowa
Koszt: …
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynki ze smakiem w Piwnicy Świdnickiej
Miejsce: PIWNICA ŚWIDNICKA, Rynek Ratusz 1a
Specjalnie na te okazję Chef Marcin postanowił przygotować dla Was pełne miłości menu. Czeka na Was prawdziwa uczta w opcji mięsnej oraz wegetariańskiej.
- Menu w wersji mięsnej:
- Aperitif – Prosecco z truskawką
- Carpaccio z Gęsi – zimowa trufla/ maliny/ mus z rokitnika/ chipsy z mango
- Pieczone przegrzebki – placki z cukinii/ kozi ser/ mango/ kawior z wasabi/ piana z cointreau
- Krem z salsefii podany w kokosie – palona biała czekolada/ rokitnik/ krewetki
- Risotto ze ślimakiem – białe wino/ ślimaki/ natka/ tymianek/ masło/ zimowa trufla/ kawior ze ślimaków
- Cannolo – ricotta/ krem pistacjowy/ sorbet mango/ owoce sezonowe
- Menu w wersji wegetariańskiej:
- Aperitif – Prosecco z truskawką
- Carpaccio z buraka (vege) – kozi ser/ oliwa szczypiorkowa/ ziemia pistacjowa/ chutney z mango
- Tatar z Seitana (vege) – siekany seitan/ majonez sojowo migdałowy/ brukselka/ kolendra/ czerwony pieprz
- Krem z salsefii (vege) podany w kokosie – palona biała czekolada/ rokitnik
- Wegańska kaczka z selera – czarna soczewica/ seler/ mus z buraka/ jarmuż/ puree z dyni i pomarańczy
- Pudding Kokosowy – kokos/ migdały/ truskawka/ orzeszki pinii/ mięta
Koszt: 249 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynki w ALYKI
Miejsce: ALYKI, Powstańców Śląskich 95 [Sky Tower]
Kolacja walentynkowa
- AMUSE-BOUCHE [do wyboru]:
- Mus z tuńczyka/pistacja/granat/chips z parmezanu
- Jabłko/avokado/pistacja/syrop z kwiatu bzu/chips z gruszki
- PRZYSTAWKA: Krem marchewkowy z rokitnikiem/pieczona skorzonera/mleczko kokosowe/suszony bób/puder z czarnych oliwek
- DANIE GŁÓWNE 1: Konfitowany filet z kaczki/fenkuł/puree dyniowe/emulsja z pieczonego pomidora/szparag/okra
- DANIE GŁÓWNE 2: Vegeballs z cukinii i ricotty/krewetka/kawior z jesiotra/szczypiorkowy crème fraiche/truskawka
- DESER: Ciasto francuskie/domowe lody różane/karmel/suszona malina/beza włoska/figa/granat
Koszt: 299 zł / para lub 389 zł / para z butelką wina
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!

Walentynki w Kameralnej
Miejsce: Kameralna, Zwycięska 14cb/b
- Pescaccio z łososia z salsą z ogórka, szczypiorku, sera ricotta i kawioru
- Zupa bouillabaisse z krewetką tygrysią, ośmiornicą i mulami
- Filet z morszczuka na puree ziemniaczano truflowym, z sosem cytrynowym, blanszowanymi broccolini i vongole
- Czekoladowe ciastko hazelnut z puree z czarnej porzeczki
Koszt: 139 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Wine for my Valentine / degustacja win z Winnicy Silesian
Miejsce: Folgujemy, Kniaziewicza 16
5daniowa kolacja degustacyjna w wersji mięsnej lub vege połączona z degustacją win z Winnicy Silesian
- MENU MIĘSNE
- Grzanka z pieczywa na zakwasie / dżem z chorizo / ser manchego / groszek czepny
- Różowy krem ziemniaczany / pączek z ziemniaka / szczypiorek / creme fraiche
- Prawn roll / Mini domowa bułeczka / krewetka / remoulada / seler / cytryna
- Risotto kukurydziane / małża św. Jakuba / kawior / chips z topinamburu
- Ferrero rocher / mus czekoladowy / pralina z orzechów laskowych / kruche ciastko
- MENU WEGE
- Grzanka z pieczywa na zakwasie / dżem z pieczonych pomidorów / roślinny cheddar domowej roboty
- Różowy krem ziemniaczany / chrupiący krokiecik / szczypiorek / roślinny creme fraiche z nerkowców
- Vegan lobster roll / to- nie-krab z serca palmy w kremowym sosie / domowa wegańska mini bułeczka / szczypiorek
- Risotto kukurydziane / prawie-jak-małża św. Jakuba / kawior z alg / chips z topinamburu
- Ferrero rocher / wegański czekoladowy biszkopt / pralina z orzechów laskowych / ganache
Koszt: 210-230 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynki w Idzie
Miejsce: IDA kuchnia i wino, Łazienna 4
Kolacja degustacyjna z muzyka na żywo.
- carpaccio wołowe | trufla | parmezan
- troć | maślanka | ogórek piklowany
- tarta z gęsimi żołądkami i topinamburem
- pierogi z wędzonym pstrągiem | por | jabłko
- polędwica wołowa | ziemniak kombu | kawior
- mus czekoladowy | słony karmel | sorbet wiśniowy
Koszt: 259 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Roślinne Menu dla Zakochanych
Miejsce: CUDO, Jodłowa 4
Walentynkowy długi weekend w CUDO!
Specjalny walentynkowy set wegańskiego sushi – 6 nowych rolek.
- 2x nigiri ibodai z buraka [pieczony burak / melasa z granatu / wasabi / masago arare]
- 2x gunkan z migdałowym mascarpone [nitki chili / jadalne kwiaty]
- 6x hosomak z ogórkiem i pikantnym chrzanem
- 6x hosomak ze szparagiem i odrobiną miłości, czyli pesto szczypiorkowym z togarashi
- 8x pistacjowa california [różowy ryż / tempeh / musztardowiec / oshinko / wegan serek / ogórek / mango majo / kruszone pistacje]
- 6x futomak KarmeLOVE [karmelizowany bakłażan / duszona w białym winie marchewka / serek vegan / ogórek / różowy majonez]
- 6x pink taco roll, nasz klasyk w miłosnym wydaniu
Koszt: 149 zł / set 36 szt.
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Rozkochana Zwycięska 9
Miejsce: ZWYCIĘSKA 9, Zwycięska 9
Kolacja walentynkowa w towarzystwie muzyki na żywo. Na miejscu przygotowano również pamiątkowe zdjęcia oraz fachowe doradztwo someliera.
Koszt: 180 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Nic tak nie mówi Kocham Cię jak kolacja na wrocławskim rynku
Miejsce: RESTAURACJA POLKA, Rynek
„Przez żołądek do serca” – czyli kolacja walentynkowa w Restauracji Polka pełna autorskich, kulinarnych wariacji, pięknych dekoracji i miłosnej atmosfery wrocławskiego rynku.
- PRZYSTAWKA
- TATAR Z ŁOSOSIA | grzanka z chleba kukurydzianego | masło limonowe | szalotka
- PIECZARKA PORTOBELLO | siano z pora | mus z pieczonej papryki | orzeszki pinii
- DANIE GŁÓWNE
- PIECZONY LABRAKS | ziemniak truflowy | kiszona cytryna | pieczona brukselka | chips ryżowy
- STEK Z ANTRYKOTU | fasolka szparagowa |orzechy arachidowe | sos truflowy | polenta
- DESER
- MONOPORCJA CZEKOLADOWA | ganache pistacjowy | mirror glaze marakuja | puder z białej czekolady
- SERNIK RÓŻANY | migdały | żel agrestowy | czekolada | jeżyna
Koszt: 298 zł / para + wine pairing: 90 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynkowa kolacja degustacyjna
Miejsce: RESTAURACJA TARASOWA, Hala Stulecia
7-daniowa kolacja degustacyjna
- Menu mięsne:
- Amuse bouche: węgorz | jałowiec | ogórek
- majonez z raków | sandacz z Jeziora Wicko | bulion rybny
- tatar z marynowanej kaczki | dereń | musztarda | lubczyk
- pierożki z dorszem Skrei | małże św. Jakuba | sos kawiorowy
- faszerowana przepiórka | czarny bez | trufla | foie gras
- biała czekolada | malina | szampan
- petit four
- Menu vege:
- Amuse bouche: burak | aronia | kozi ser
- gołąbki z kaszą i grzybami | bulion z kiszonej kapusty | wędzona cebula
- kalarepa | wege smalec | rokitnik | orzechy laskowe
- raviolo | ziemniaki | owczy ser dojrzewający z Sernicy Dolnośląskiej
- seler | trufla | rodzynki | jabłko
- biała czekolada | malina | szampan
- petit four
Koszt: 270 zł / osoba + wine pairing 150 zł/ osoba / cocktail pairing 140 zł/osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynkowe menu w Pasta mia
Miejsce: PASTA MIA, Rynek 53/55
3-daniowe menu walentynkowe + drink
Koszt: 120 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Kolacja walentynkowa w Hotelu Śląsk
Miejsce: HOTEL ŚLĄSK, Oporowska 60
3-daniowe menu walentynkowe + kieliszek wina
- PRZYSTAWKA: Tatar z suszonego pomidora, grillowana cukinia, marynowana kurka, krem balsamiczny, szczypiorek, bagietka.
- DANIE GŁÓWNE: Stek z polędwicy wołowej lub Filet z łososia z chrupiącą skórką, puree dyniowe, sałatka z raddichio, pieczarka portobello, masło parmezanowe.
- DESER : Suflet czekoladowy, sorbet truskawkowy, mascarpone, orzeszki ziemne, sos jagodowy.
- DODATKOWO: Kieliszek czerwonego / białego wina lub Prosecco.
Koszt: 175 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynkowe menu degustacyjne
Miejsce: RISTORANTE ACQUARIO, Hotel Monopol
6-daniowe menu degustacyjne
- Okoń Morski / Mango / Kolendra
- Seler / Maślanka / Orzech laskowy
- Linguine / Emulsja maślana / Trufle Bianchetto
- Krewetka argentyńska / Risotto / Fenkuł
- Kaczka / Radicchio / Porto
- Mandarynka / Popcorn / Słony karmel
Koszt: 400 zł /osoba + dobór win 250 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Kolacja walentynkowa w restauracji La Scala
Miejsce: LA SCALA, Rzeźnicza 24-25
Do wyboru aromatyczne dania kuchni włoskiej.
- PRZYSTAWKI:
- Małże św. Jakuba/ emulsja z raków/ rukiew wodna
- Raviolo/ płynne żółtko/ ricotta/ palone masło
- DANIA GLOWNE:
- Ravioli z rakami/ sos estragonowy/ oliwa truflowa/ chips z lubczyku
- Perliczka/ glazura z miodu i cytrusów/ puree z kalafiora/ konfitura żurawiny
- Labraks/ risotto truflowe/ mandarynka/ groszek cukrowy
- DESER:
- Brownie czekoladowe/ truskawki/ pijane trufle/ orzech laskowy
- Ciasto cytrynowe w limoncello/ krem waniliowy/ puder z róży/ galaretka malinowa
Koszt: …
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynki w Browarze Stu Mostów
Miejsce: BROWAR STU MOSTÓW, Długosza 2
„Dobre jedzenie, odpowiednio dobrany alkohol i nieoczywista przestrzeń, w której oboje będziecie czuli się komfortowo. Wszystko to znajdziecie w Taproomie na ulicy Długosza we Wrocławiu! O Wasze podniebienia zadba szef kuchni Kamil Nowicki, który przygotował wyjątkowe menu, oparte o lokalne produkty i rzemieślnicze podejście, któremu hołdujemy w Taproomie. Do każdego z dań dobraliśmy odpowiednio pasujące piwa, które doskonale podkreślą smak serwowanych potraw.”
- Precel Stu Mostów + Browar Stu Mostów – Strawberry Berliner Weisse
- Krem z gruszki i pietruszki / karmelizowany fenkuł / oliwa truflowa / zioła + Browar Stu Mostów – Pale Ale – 0,2 l
- Sezonowana poledwica wołowa (60dni) / fondant ziemniaczany / młoda soja / jarmuż / redukcja wina czerwonego / sos maślany / marchew / kiszone kapary czosnku niedźwiedziego / zioła / kwiaty + Browar Stu Mostów – WILD #16 Biere de Soif Raspberry Blackberry Plum Rondo Grapes – 0,2 l
- Ostrygowe love Krem z palonej czekolady / liczi / pigwa / piwna wiśnia / chilli / yuzu + Browar Stu Mostów – Milk Stout Chocolate – 0,2 l
Koszt: 320 zł / para, cena z piwami: 399 zł/ para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynki ze smakiem w Piwnicy Świdnickiej
Miejsce: PIWNICA ŚWIDNICKA, Rynek Ratusz 1a
Specjalnie na te okazję Chef Marcin postanowił przygotować dla Was pełne miłości menu. Czeka na Was prawdziwa uczta w opcji mięsnej oraz wegetariańskiej.
- Menu w wersji mięsnej:
- Aperitif – Prosecco z truskawką
- Carpaccio z Gęsi – zimowa trufla/ maliny/ mus z rokitnika/ chipsy z mango
- Pieczone przegrzebki – placki z cukinii/ kozi ser/ mango/ kawior z wasabi/ piana z cointreau
- Krem z salsefii podany w kokosie – palona biała czekolada/ rokitnik/ krewetki
- Risotto ze ślimakiem – białe wino/ ślimaki/ natka/ tymianek/ masło/ zimowa trufla/ kawior ze ślimaków
- Cannolo – ricotta/ krem pistacjowy/ sorbet mango/ owoce sezonowe
- Menu w wersji wegetariańskiej:
- Aperitif – Prosecco z truskawką
- Carpaccio z buraka (vege) – kozi ser/ oliwa szczypiorkowa/ ziemia pistacjowa/ chutney z mango
- Tatar z Seitana (vege) – siekany seitan/ majonez sojowo migdałowy/ brukselka/ kolendra/ czerwony pieprz
- Krem z salsefii (vege) podany w kokosie – palona biała czekolada/ rokitnik
- Wegańska kaczka z selera – czarna soczewica/ seler/ mus z buraka/ jarmuż/ puree z dyni i pomarańczy
- Pudding Kokosowy – kokos/ migdały/ truskawka/ orzeszki pinii/ mięta
Koszt: 249 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Kolacja walentynkowa w Golden Records Club
Miejsce: GOLDEN RECORDS CLUB, Kazimierza Wielkiego 43
„Zaproś swoją drugą połówkę do Golden Records Club. Mamy dla Was specjalną ofertę walentynkową, czyli trzydaniową kolację a do tego kieliszek Prosecco!”
- Terrina z łososia
- Spaghetti z pieczonej dynii z krewetkami w roli głównej
- Deser, czyli słodka niespodzianka w kształcie serca
Koszt: 95 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynkowe menu degustacyjne w La Maddalenie
Miejsce: LA MADDALENA, Kazimierza Wielkiego 43
La Maddalena zaprasza w podróż po wszystkich etapach miłości. Dodatkowo szef baru przygotuje specjalnie na ten dzień koktajl dla Niej i dla Niego, i last but not least, szef zespołu sommelierów skomponuje wine pairing do menu degustacyjnego
- OLŚNIENIE: kieliszek prosecco
- POZNANIE: ostryga Le Gall Premium „2” / Cavior Antonius Sbyberian / cytryna / koper
- ZAUROCZENIE: langustynka / koper włoski / cykoria / marakuja
- POŻĄDANIE: risotto / trufla zimowa / Crottin de chavignol
- POCAŁUNEK: malina i róża
- MIŁOŚĆ: halibut biały / pasternak / brokuł / cytryna / jabłko
- SŁODKA CHWILA: opera / pistacja / baileys
- ZATRACENIE: truskawki, biała czekolada / malina
Walentynki w ALYKI
Miejsce: ALYKI, Powstańców Śląskich 95 [Sky Tower]
Kolacja walentynkowa
- AMUSE-BOUCHE [do wyboru]:
- Mus z tuńczyka/pistacja/granat/chips z parmezanu
- Jabłko/avokado/pistacja/syrop z kwiatu bzu/chips z gruszki
- PRZYSTAWKA: Krem marchewkowy z rokitnikiem/pieczona skorzonera/mleczko kokosowe/suszony bób/puder z czarnych oliwek
- DANIE GŁÓWNE 1: Konfitowany filet z kaczki/fenkuł/puree dyniowe/emulsja z pieczonego pomidora/szparag/okra
- DANIE GŁÓWNE 2: Vegeballs z cukinii i ricotty/krewetka/kawior z jesiotra/szczypiorkowy crème fraiche/truskawka
- DESER: Ciasto francuskie/domowe lody różane/karmel/suszona malina/beza włoska/figa/granat
Koszt: 299 zł / para lub 389 zł / para z butelką wina
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Miłość nie jedno ma imię – kolacja walentynkowa w Art Hotelu
Miejsce: ART HOTEL, Kiełbaśnicza 20
„Sprawdźcie nasze propozycje i wybierzcie tę najlepszą właśnie dla Was. Za jakość naszych propozycji jak zwykle odpowiadają Szefowie Kuchni Art Restauracji a słodkości wykona dla Was niezastąpiony Szef Cukiernictwa – Krzysztof Parys.”
Kolacja zawiera 4 daniowe menu dla dwóch osób (do wyboru dwie wersje menu). Kolacji towarzyszyć będzie również muzyka na żywo w wykonaniu pianisty i wiolonczelistki.
- MENU MIĘSNE
- Aperitif
- Przystawka: Tartaletka z krewetką / mus serowy z avocado / żel cytrynowy / jajko przepiórcze / wasabi
- Zupa: Krem z selera / kozi ser / gravlax z łososia / beza migdałowa
- Danie główne: Perliczka z foie gras / pistacjowy crunch / sos z wiśnią / burak / ziemniak truflowy / por
- Deser: Millefeuille karmelizowane / krem czekoladowo – orzechowy / karmel
- MENU WEGETARIAŃSKIE
- Aperitif
- Przystawka: Tartaletka z vege krewetką / mus serowy z avocado / żel cytrynowy / jajko przepiórcze / wasabi
- Zupa: Krem z selera / kozi ser / gravlax z marchewki / beza migdałowa
- Danie główne: Szaszłyk tofu / teriyaki / sezam / polenta ananasowa / por
- Deser: Millefeuille karmelizowane / krem czekoladowo – orzechowy / karmel
Koszt: 380 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Walentynki w CIMONE
Miejsce: CIMONE, Wielkopolska 72
Specjalnie na tę okazję przygotowane 3-daniowe menu z kieliszkiem wina.
Istnieje również możliwość zamówienia flower boxa.
- PRZYSTAWKA (do wyboru)
- bruschetta z masłem ziołowym i borowikami
- antipasti vege (bakłażan | cukinia | papryka | karczochy | pieczarki | boczniaki | pomidor z mozzarellą i pesto)
- rostbef wołowy z cebulkami borettane
- zupa rybna z grzankami
- DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
- linguine z ośmiornicą
- polędwiczki wieprzowe z cukinią i borowikami
- pizza PATATA (sos śmietanowy | provolone wędzone | Porchetta | ziemniaki pieczone | rozmaryn)
- pizza GAMBERONI (sos śmietanowy | mozzarella | krewetki | cukinia | pomidorki kolorowe | zest z pomarańczy)
- pizza PUTTANESCA (pomodorrina | oliwki tagiasche | kapary | czosnek | mozzarella | scamoza)
- DESER (do wyboru)
- ptyś z pistacjowymi lodami i kremem pistacjowym
- beza z mascarpone, wiśniami oraz czekoladą
- canoli walentynkowe
- APERITIF [kieliszek różowego wina musującego]

Wyjątkowa, walentynkowa Nie(winna) degustacja!
Miejsce: PIZZA KIELISZKI BUTELKI, Igielna 11
6 win z dolnośląskich winnic i 6 talerzyków – niedostępnych w stałej karcie.
Degustację poprowadzi Ania Nowak, twórczyni internetowa @niemoja.wina
- Blask Brut (winnica Margaret) + Chleb wiejski z orzechami i olej głubczycki słonecznikowy tłoczony na zimno
- Milvus (winnica De Sas) + Kozi ser z Łomnicy, konfitura różana
- Verte (Winnica Rymanów) + Przegrzebki z boczniaka królewskiego na wegańskim maśle i białym winie, szałwia, kawior wegański
- Zakochane kundle (Winnica Jakubów) + Carpaccio z buraka z serem kozim dojrzewającym, dresingiem malinowym z czerwonym winem i miodem, karmelizowane orzechy włoskie na ostro, rukola
- Pinot Noir (winnica Wzgórz Trzebnickich) + Pierś z kaczki sous-vide w pomarańczach i miodzie z sosem pomarańczowym z chili
- Regulus słomowe (winnica De Sas) + Tort Sachera z wiśniami
Koszt: 199 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!

Degustacja wina – Wina z Winnicy Saganum
Miejsce: Kameralna, Zwycięska 14cb/b
Kolacja degustacyjna przygotowana przez Szefa Kuchni Andrzeja Mushynskiego połączona z degustacją wina z Winnicy Saganum prowadzoną Sylwestra Szymczaka.
- Polędwiczka z dzika na puree z selera, grzyby shitake, brukselka z pudrem z pietruszki z rozmarynem i żółtymi pomidorkami cherry
- Przepiórka z konfitowaną rzodkiewką, z puree z groszku oraz sosem demi glace z czerwoną porzeczką
- Filet Mignon z polentą kukurydzianą, puree z karczocha i duszonym szpinakiem oraz konfitowaną czerwoną cebulą
- Sernik kokosowy z musem malinowym i czerwonym zamszem
Koszt: 159 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Degustacja wina – Hiszpańska Rioja x10 – Wrocławskie Warsztaty Wina
Miejsce: KIELISZKI BUTELKI, Sokolnicza 17/36
Degustacja 10 win z regionu Rioja.
Selekcję przygotuje i degustację poprowadzi Jacek Rusiecki, dolnośląski sommelier, restaurator, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, absolwent WSET.
Koszt: 179 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!

Degustacja wina – Winnica Kamil Barczentewicz feat. Maciej Nowicki
Miejsce: PIZZA BUTELKI KIELISZKI, Igielna 11
Degustacja komentowana z Winnicą Kamil Barczentewicz z okolic Kazimierza Wielkiego nad Wisłą. Poprowadzi ją właściciel – Kamil wraz z Maciejem Nowickim z Fermentu/Winicjatywy.
Spróbujemy 6 win. W cenie wino, woda i przekąski (oliwki i focaccia)
Koszt: 149 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Degustacje we wrocławskich restauracjach – marzec 2023

Degustacja wina – Włochy Środkowe x10 – Wrocławskie Warsztaty Wina
Miejsce: KIELISZKI BUTELKI, Sokolnicza 17/36
Degustacja 10 win z Włoch Środkowych.
Selekcję przygotuje i degustację poprowadzi Jacek Rusiecki, dolnośląski sommelier, restaurator, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, absolwent WSET.
Koszt: 179 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Festiwal owoców morza i degustacja win
Miejsce: WINOTEKA SZALONEGO GREKA, Przybyły 22 [Hotel Kosmonauty]
Degustacja 8 win z wysp w połączeniu z owocami morza.
Selekcję przygotuje i degustację poprowadzi Krystian Sakas, dolnośląski sommelier, absolwent prestiżowych kursów angielskiej szkoły WSET.
Koszt: 189 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!

Degustacja wina – Dolina Loary x10 – Wrocławskie Warsztaty Wina
Miejsce: KIELISZKI BUTELKI, Sokolnicza 17/36
Degustacja 10 win z najdłuższego regionu winiarskiego Francji – znad Doliny Loaryh.
Selekcję przygotuje i degustację poprowadzi Jacek Rusiecki, dolnośląski sommelier, restaurator, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, absolwent WSET.
Koszt: 179 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!
Dodaj komentarz