fbpx

Degustacje we wrocławskich restauracjach – 2023

kolacja degustacyjna degustacja wina wrocław

Wybierz wrocławską restaurację na kolacje degustacyjne. Sprawdź, co restauracje we Wrocławiu przygotowały w ramach specjalnych wydarzeń degustacyjnych.

KALENDARZ DEGUSTACJI WE WROCŁAWSKICH RESTAURACJACH – 2023

Degustacje we wrocławskich restauracjach – styczeń 2023

Nie(winna) degustacja Winnice Wzgórz Trzebnickich

Miejsce: Pochlebna, św. Antoniego 15

Degustacja win z Winnic Wzgórz Trzebnickich połączona z kolacją w koncepcie talerzykowym.

Koszt: 169 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Degustacja win musujących

Miejsce: Hotel Monopol, H.Modrzejewskiej 2

„Na przykładzie wybranych przez nas etykiet omówimy, jak proces wtórnej fermentacji i leżakowanie na drożdżach przeprowadzone w butelce wzbogaca profil smakowy wina.

Degustacje poprowadzi Bartosz Wojtas, sommelier naszego hotelu, pasjonat wina i szeroko rozumianej kultury kulinarnej. Bartosz skupia się na przyjemności z picia i jedzenia, chętnie opowiada o kulturowych i geograficznych aspektach wina.”

Koszt: 300 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


wydarzenia na dolnośląskich winnicach

Kolacja degustacyjna DARY LASU

Miejsce: Golden Records Club, Kazimierza Wielkiego 43

W autorskim menu „Dary lasu”, znajdą Państwo pięć następujących pozycji:

  • przystawkę: comber z jelenia na sałatce z marynowanych borowików i gruszki;
  • dania główne: pierożki z dzikiem podane z emulsją dereniowo-jabłkową; zupę krem z topinamburu i borowików; ragoût z sarną i blinami gryczanymi;
  • deser: niespodziankę czekoladowo-malinową z pokrzywą.

Dodatkowo dla każdego lemoniada lub kieliszek wytrawnego czerwonego wina!

Koszt: 150 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Degustacja komentowana – wina z Chorwacji

Miejsce: Konoba, Ruska 23

Kameralna degustacja białych i czerwonych win z Chorwacji. 7 etykiet z zaprzyjaźnionych winiarni z półwyspu Pelješac oraz z wyspy Korčula. Będziecie mieli okazję poznać wina białe i czerwone z endemicznych szczepów chorwackich, ale też bardziej popularne Marselan z półwyspu Pelješac.
W cenie: degustacja win, przekąski – w tym chorwackie, oliwa, chleb, woda

Koszt: 250 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


PIZZA i WINO: Rain or Shine – Natural Wine and Pizza Time – GEEKWINES

Miejsce: Pizza Kieliszki Butelki, Igielna 11

Degustacja win naturalnych od GEEKWINES – 6 win + 5 dedykowanych pizz. Degustację poprowadzi Łukasz Dworzak, sommelier z GEEKWINE.

Koszt: 120 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Degustacje we wrocławskich restauracjach – luty 2023

  • degustacje walentynkowe oznaczone są kolorem czerwonym

Degustacja wina – Amarone oraz Valpolicelli

Miejsce: Kameralna, Zwycięska 14cb/b

Degustacja 5 win Amarone i Valpolicella z przekąskami także od Serotonina- wrocławskie sery rzemieślnicze.

  • Valpolicella Classico
  • Valpolicella Superiore
  • Ripasso della Valpolicella
  • Ripasso della Valpolicella croce gall
  • Amarone Valpolicella

Koszt: 79 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Degustacja wina – Najlepsze siedliska Pinot Noir i Chardonnay

Miejsce: Greco, Marii Skłodowskiej-Curie 33

Podczas degustacja win, somellier Krystian Sakas zaprezentuje różne terroir i siedliska szczepów Pinot noir i Chardonnay, a wszystko to w akompaniamencie kuchni śródziemnomorskiej.
Degustacji będzie towarzyszyć pełne MENU serwowane w środek stołu

  • SELEKCJA WIN pozostanie tajemnicą. Na pewno, będziecie zadowoleni. Jedyną podpowiedzią będą flagi państw z których pochodzą wina 😳
  • PINOTY to przedstawiciel tych państw:
  • 1. 🇫🇷 Burgogne Nicolas Potel 2020
  • 2. 🇺🇸 Gnarly head 2019, California
  • 3. 🇵🇱Milsko Pinot Noir barrel 2020
  • 4. 🇩🇪Wachtenburg, Pfaltz 2019
  • 5. 🇳🇿Old coach road 2020, Nelson
  • CHARDONNAY to przedstawiciele tych państw:
  • 6. 🇦🇷Familia Falasco HERMANDAD 2019
  • 7. 🇬🇷 TSANTALI 1/3000
  • 8. 🇦🇺 The Googly, South Australia
  • 9. 🇫🇷 Burgogne Nicolas Potel 2020

Koszt: 170 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Wino & Talerzyki

Miejsce: ZWYCIĘSKA 9, Zwycięska 9

Nowa kulinarna inicjatywa w Zwycięskiej 9. Co miesiąc w pierwszy weekend, odbywać się tu będą „kulinarne podróże”. Szefowa kuchni przygotowuje specjalne menu do dzielenia się, można zamówić 1 talerzyk i zjeść samemu, lub więcej i podzielić się ze znajomymi.

  • Smażone papryczki padron, płatki soli morskiej
  • Boczek pieczony w miso, salsa z jalapenio i kolendry
  • Kaszanka w panko , mus z pieczonego jabłka z chrzanem
  • Pieczona dynia , zatar z labneh, granat
  • Falafel z musem truflowym, puder z oliwek ,oliwa tymiankowa
  • Feta pieczona z pomidorami,czerwona cebula, oliwa z oliwek, zioła
  • Ceviche z łososia, awokado, chili, czerwona cebula, limonka, kolendra, mango
  • Krewetki marynowane, pasta z tamaryndowca, miód
  • Wołowina w sosie teriyaki, piklowana cebula, prażone orzechy ziemne
  • Pasta z cieciorki, pieczone chorizo, czarnuszka, pietruszka
  • Dziki brokuł, oliwa sezamowa, pokruszone orzechy, tajska sałata z ogorka
  • Kasztan, ogórek, kolendra,marynowany imbir
  • Dolmadakia z liści winogron, ryż

Koszt:
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Wino & Talerzyki

Miejsce: ZWYCIĘSKA 9, Zwycięska 9

Nowa kulinarna inicjatywa w Zwycięskiej 9. Co miesiąc w pierwszy weekend, odbywać się tu będą „kulinarne podróże”. Szefowa kuchni przygotowuje specjalne menu do dzielenia się, można zamówić 1 talerzyk i zjeść samemu, lub więcej i podzielić się ze znajomymi.

  • Smażone papryczki padron, płatki soli morskiej
  • Boczek pieczony w miso, salsa z jalapenio i kolendry
  • Kaszanka w panko , mus z pieczonego jabłka z chrzanem
  • Pieczona dynia , zatar z labneh, granat
  • Falafel z musem truflowym, puder z oliwek ,oliwa tymiankowa
  • Feta pieczona z pomidorami,czerwona cebula, oliwa z oliwek, zioła
  • Ceviche z łososia, awokado, chili, czerwona cebula, limonka, kolendra, mango
  • Krewetki marynowane, pasta z tamaryndowca, miód
  • Wołowina w sosie teriyaki, piklowana cebula, prażone orzechy ziemne
  • Pasta z cieciorki, pieczone chorizo, czarnuszka, pietruszka
  • Dziki brokuł, oliwa sezamowa, pokruszone orzechy, tajska sałata z ogorka
  • Kasztan, ogórek, kolendra,marynowany imbir
  • Dolmadakia z liści winogron, ryż

Koszt:
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Wina z Wysp x10 – Wrocławskie Warsztaty Wina

Miejsce: KIELISZKI BUTELKI, Sokolnicza 17/36

Degustacja 10 wyjątkowych win z wysp: Teneryfa, Wyspy Brytyjskie, Kreta, Sardynia, Majorka, Sycylia i inne.

Selekcję przygotuje i degustację poprowadzi Michał Rusiecki, dolnośląski sommelier, restaurator, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, absolwent WSET3.

Koszt: 179 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Roślinne Menu dla Zakochanych

Miejsce: CUDO, Jodłowa 4

Walentynkowy długi weekend w CUDO!
Specjalny walentynkowy set wegańskiego sushi – 6 nowych rolek.

  • 2x nigiri ibodai z buraka [pieczony burak / melasa z granatu / wasabi / masago arare]
  • 2x gunkan z migdałowym mascarpone [nitki chili / jadalne kwiaty]
  • 6x hosomak z ogórkiem i pikantnym chrzanem
  • 6x hosomak ze szparagiem i odrobiną miłości, czyli pesto szczypiorkowym z togarashi
  • 8x pistacjowa california [różowy ryż / tempeh / musztardowiec / oshinko / wegan serek / ogórek / mango majo / kruszone pistacje]
  • 6x futomak KarmeLOVE [karmelizowany bakłażan / duszona w białym winie marchewka / serek vegan / ogórek / różowy majonez]
  • 6x pink taco roll, nasz klasyk w miłosnym wydaniu 💖

Koszt: 149 zł / set 36 szt.
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Weekend Walentynkowy

Miejsce: RESTAURACJA TARASOWA, Hala Stulecia

3-daniowe menu walentynkowe + welcome drink

Koszt: 170 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Kolacja walentynkowa w Hotelu Śląsk

Miejsce: HOTEL ŚLĄSK, Oporowska 60

3-daniowe menu walentynkowe + kieliszek wina

  • PRZYSTAWKA: Tatar z suszonego pomidora, grillowana cukinia, marynowana kurka, krem balsamiczny, szczypiorek, bagietka.
  • DANIE GŁÓWNE: Stek z polędwicy wołowej lub Filet z łososia z chrupiącą skórką, puree dyniowe, sałatka z raddichio, pieczarka portobello, masło parmezanowe.
  • DESER : Suflet czekoladowy, sorbet truskawkowy, mascarpone, orzeszki ziemne, sos jagodowy.
  • DODATKOWO: Kieliszek czerwonego / białego wina lub Prosecco.

Koszt: 175 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynki w ALYKI

Miejsce: ALYKI, Powstańców Śląskich 95 [Sky Tower]

Kolacja walentynkowa

  • AMUSE-BOUCHE [do wyboru]:
    • Mus z tuńczyka/pistacja/granat/chips z parmezanu
    • Jabłko/avokado/pistacja/syrop z kwiatu bzu/chips z gruszki
  • PRZYSTAWKA: Krem marchewkowy z rokitnikiem/pieczona skorzonera/mleczko kokosowe/suszony bób/puder z czarnych oliwek
  • DANIE GŁÓWNE 1: Konfitowany filet z kaczki/fenkuł/puree dyniowe/emulsja z pieczonego pomidora/szparag/okra
  • DANIE GŁÓWNE 2: Vegeballs z cukinii i ricotty/krewetka/kawior z jesiotra/szczypiorkowy crème fraiche/truskawka
  • DESER: Ciasto francuskie/domowe lody różane/karmel/suszona malina/beza włoska/figa/granat

Koszt: 299 zł / para lub 389 zł / para z butelką wina
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Degustacja chorwackich win i koncert kameralny

Miejsce: KONOBA, Ruska 23

Degustacja 7 win z rodzinnych, chorwackich winiarni połączona z koncertem na żywo.

  • Nobile Grande Madirazza
  • Chardonnay Matuško
  • Pošip Mikulić
  • Pošip Sur Lie Toreta
  • Postup Mikulić
  • L’amour Matković Di Mare Matković

Koszt: 259 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynki w Idzie

Miejsce: IDA kuchnia i wino, Łazienna 4

Kolacja degustacyjna z muzyka na żywo.

  • carpaccio wołowe | trufla | parmezan
  • troć | maślanka | ogórek piklowany
  • tarta z gęsimi żołądkami i topinamburem
  • pierogi z wędzonym pstrągiem | por | jabłko
  • polędwica wołowa | ziemniak kombu | kawior
  • mus czekoladowy | słony karmel | sorbet wiśniowy

Koszt: 259 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Roślinne Menu dla Zakochanych

Miejsce: CUDO, Jodłowa 4

Walentynkowy długi weekend w CUDO!
Specjalny walentynkowy set wegańskiego sushi – 6 nowych rolek.

  • 2x nigiri ibodai z buraka [pieczony burak / melasa z granatu / wasabi / masago arare]
  • 2x gunkan z migdałowym mascarpone [nitki chili / jadalne kwiaty]
  • 6x hosomak z ogórkiem i pikantnym chrzanem
  • 6x hosomak ze szparagiem i odrobiną miłości, czyli pesto szczypiorkowym z togarashi
  • 8x pistacjowa california [różowy ryż / tempeh / musztardowiec / oshinko / wegan serek / ogórek / mango majo / kruszone pistacje]
  • 6x futomak KarmeLOVE [karmelizowany bakłażan / duszona w białym winie marchewka / serek vegan / ogórek / różowy majonez]
  • 6x pink taco roll, nasz klasyk w miłosnym wydaniu 💖

Koszt: 149 zł / set 36 szt.
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Ostrygi i Wino

Miejsce: KOI SUSHI STANISŁAWOWSKA, Stanisławowska 51

Kooperacja Koi Sushi i winebaru Konoba. Degustacja zapiekanych ostryg „Rockefeller| oraz dobranego specjalnie do nich wina Adriatic Miklulić.

Koszt:
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Weekend Walentynkowy

Miejsce: RESTAURACJA TARASOWA, Hala Stulecia

3-daniowe menu walentynkowe + welcome drink

Koszt: 170 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynkowe menu w Pasta mia

Miejsce: PASTA MIA, Rynek 53/55

3-daniowe menu walentynkowe + drink

Koszt: 120 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Kolacja walentynkowa w restauracji La Scala

Miejsce: LA SCALA, Rzeźnicza 24-25

Do wyboru aromatyczne dania kuchni włoskiej.

  • PRZYSTAWKI:
    • Małże św. Jakuba/ emulsja z raków/ rukiew wodna
    • Raviolo/ płynne żółtko/ ricotta/ palone masło
  • DANIA GLOWNE:
    • Ravioli z rakami/ sos estragonowy/ oliwa truflowa/ chips z lubczyku
    • Perliczka/ glazura z miodu i cytrusów/ puree z kalafiora/ konfitura żurawiny
    • Labraks/ risotto truflowe/ mandarynka/ groszek cukrowy
  • DESER:
    • Brownie czekoladowe/ truskawki/ pijane trufle/ orzech laskowy
    • Ciasto cytrynowe w limoncello/ krem waniliowy/ puder z róży/ galaretka malinowa

Koszt:
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Kolacja walentynkowa w Hotelu Śląsk

Miejsce: HOTEL ŚLĄSK, Oporowska 60

3-daniowe menu walentynkowe + kieliszek wina

  • PRZYSTAWKA: Tatar z suszonego pomidora, grillowana cukinia, marynowana kurka, krem balsamiczny, szczypiorek, bagietka.
  • DANIE GŁÓWNE: Stek z polędwicy wołowej lub Filet z łososia z chrupiącą skórką, puree dyniowe, sałatka z raddichio, pieczarka portobello, masło parmezanowe.
  • DESER : Suflet czekoladowy, sorbet truskawkowy, mascarpone, orzeszki ziemne, sos jagodowy.
  • DODATKOWO: Kieliszek czerwonego / białego wina lub Prosecco.

Koszt: 175 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynki ze smakiem w Piwnicy Świdnickiej 

Miejsce: PIWNICA ŚWIDNICKA, Rynek Ratusz 1a

Specjalnie na te okazję Chef Marcin postanowił przygotować dla Was pełne miłości menu. Czeka na Was prawdziwa uczta w opcji mięsnej oraz wegetariańskiej.

  • Menu w wersji mięsnej:
    • Aperitif – Prosecco z truskawką
    • Carpaccio z Gęsi – zimowa trufla/ maliny/ mus z rokitnika/ chipsy z mango
    • Pieczone przegrzebki – placki z cukinii/ kozi ser/ mango/ kawior z wasabi/ piana z cointreau
    • Krem z salsefii podany w kokosie – palona biała czekolada/ rokitnik/ krewetki
    • Risotto ze ślimakiem – białe wino/ ślimaki/ natka/ tymianek/ masło/ zimowa trufla/ kawior ze ślimaków
    • Cannolo – ricotta/ krem pistacjowy/ sorbet mango/ owoce sezonowe
  • Menu w wersji wegetariańskiej:
    • Aperitif – Prosecco z truskawką
    • Carpaccio z buraka (vege) – kozi ser/ oliwa szczypiorkowa/ ziemia pistacjowa/ chutney z mango
    • Tatar z Seitana (vege) – siekany seitan/ majonez sojowo migdałowy/ brukselka/ kolendra/ czerwony pieprz
    • Krem z salsefii (vege) podany w kokosie – palona biała czekolada/ rokitnik
    • Wegańska kaczka z selera – czarna soczewica/ seler/ mus z buraka/ jarmuż/ puree z dyni i pomarańczy
    • Pudding Kokosowy – kokos/ migdały/ truskawka/ orzeszki pinii/ mięta

Koszt: 249 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynki w ALYKI

Miejsce: ALYKI, Powstańców Śląskich 95 [Sky Tower]

Kolacja walentynkowa

  • AMUSE-BOUCHE [do wyboru]:
    • Mus z tuńczyka/pistacja/granat/chips z parmezanu
    • Jabłko/avokado/pistacja/syrop z kwiatu bzu/chips z gruszki
  • PRZYSTAWKA: Krem marchewkowy z rokitnikiem/pieczona skorzonera/mleczko kokosowe/suszony bób/puder z czarnych oliwek
  • DANIE GŁÓWNE 1: Konfitowany filet z kaczki/fenkuł/puree dyniowe/emulsja z pieczonego pomidora/szparag/okra
  • DANIE GŁÓWNE 2: Vegeballs z cukinii i ricotty/krewetka/kawior z jesiotra/szczypiorkowy crème fraiche/truskawka
  • DESER: Ciasto francuskie/domowe lody różane/karmel/suszona malina/beza włoska/figa/granat

Koszt: 299 zł / para lub 389 zł / para z butelką wina
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynki w Idzie

Miejsce: IDA kuchnia i wino, Łazienna 4

Kolacja degustacyjna z muzyka na żywo.

  • carpaccio wołowe | trufla | parmezan
  • troć | maślanka | ogórek piklowany
  • tarta z gęsimi żołądkami i topinamburem
  • pierogi z wędzonym pstrągiem | por | jabłko
  • polędwica wołowa | ziemniak kombu | kawior
  • mus czekoladowy | słony karmel | sorbet wiśniowy

Koszt: 259 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Roślinne Menu dla Zakochanych

Miejsce: CUDO, Jodłowa 4

Walentynkowy długi weekend w CUDO!
Specjalny walentynkowy set wegańskiego sushi – 6 nowych rolek.

  • 2x nigiri ibodai z buraka [pieczony burak / melasa z granatu / wasabi / masago arare]
  • 2x gunkan z migdałowym mascarpone [nitki chili / jadalne kwiaty]
  • 6x hosomak z ogórkiem i pikantnym chrzanem
  • 6x hosomak ze szparagiem i odrobiną miłości, czyli pesto szczypiorkowym z togarashi
  • 8x pistacjowa california [różowy ryż / tempeh / musztardowiec / oshinko / wegan serek / ogórek / mango majo / kruszone pistacje]
  • 6x futomak KarmeLOVE [karmelizowany bakłażan / duszona w białym winie marchewka / serek vegan / ogórek / różowy majonez]
  • 6x pink taco roll, nasz klasyk w miłosnym wydaniu 💖

Koszt: 149 zł / set 36 szt.
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Ostrygi i Wino

Miejsce: KOI SUSHI STANISŁAWOWSKA, Stanisławowska 51

Kooperacja Koi Sushi i winebaru Konoba. Degustacja zapiekanych ostryg „Rockefeller| oraz dobranego specjalnie do nich wina Adriatic Miklulić.

Koszt:
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Weekend Walentynkowy

Miejsce: RESTAURACJA TARASOWA, Hala Stulecia

3-daniowe menu walentynkowe + welcome drink

Koszt: 170 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynkowe menu w Pasta mia

Miejsce: PASTA MIA, Rynek 53/55

3-daniowe menu walentynkowe + drink

Koszt: 120 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Kolacja walentynkowa w Hotelu Śląsk

Miejsce: HOTEL ŚLĄSK, Oporowska 60

3-daniowe menu walentynkowe + kieliszek wina

  • PRZYSTAWKA: Tatar z suszonego pomidora, grillowana cukinia, marynowana kurka, krem balsamiczny, szczypiorek, bagietka.
  • DANIE GŁÓWNE: Stek z polędwicy wołowej lub Filet z łososia z chrupiącą skórką, puree dyniowe, sałatka z raddichio, pieczarka portobello, masło parmezanowe.
  • DESER : Suflet czekoladowy, sorbet truskawkowy, mascarpone, orzeszki ziemne, sos jagodowy.
  • DODATKOWO: Kieliszek czerwonego / białego wina lub Prosecco.

Koszt: 175 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Kolacja walentynkowa w restauracji La Scala

Miejsce: LA SCALA, Rzeźnicza 24-25

Do wyboru aromatyczne dania kuchni włoskiej.

  • PRZYSTAWKI:
    • Małże św. Jakuba/ emulsja z raków/ rukiew wodna
    • Raviolo/ płynne żółtko/ ricotta/ palone masło
  • DANIA GLOWNE:
    • Ravioli z rakami/ sos estragonowy/ oliwa truflowa/ chips z lubczyku
    • Perliczka/ glazura z miodu i cytrusów/ puree z kalafiora/ konfitura żurawiny
    • Labraks/ risotto truflowe/ mandarynka/ groszek cukrowy
  • DESER:
    • Brownie czekoladowe/ truskawki/ pijane trufle/ orzech laskowy
    • Ciasto cytrynowe w limoncello/ krem waniliowy/ puder z róży/ galaretka malinowa

Koszt:
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynki ze smakiem w Piwnicy Świdnickiej 

Miejsce: PIWNICA ŚWIDNICKA, Rynek Ratusz 1a

Specjalnie na te okazję Chef Marcin postanowił przygotować dla Was pełne miłości menu. Czeka na Was prawdziwa uczta w opcji mięsnej oraz wegetariańskiej.

  • Menu w wersji mięsnej:
    • Aperitif – Prosecco z truskawką
    • Carpaccio z Gęsi – zimowa trufla/ maliny/ mus z rokitnika/ chipsy z mango
    • Pieczone przegrzebki – placki z cukinii/ kozi ser/ mango/ kawior z wasabi/ piana z cointreau
    • Krem z salsefii podany w kokosie – palona biała czekolada/ rokitnik/ krewetki
    • Risotto ze ślimakiem – białe wino/ ślimaki/ natka/ tymianek/ masło/ zimowa trufla/ kawior ze ślimaków
    • Cannolo – ricotta/ krem pistacjowy/ sorbet mango/ owoce sezonowe
  • Menu w wersji wegetariańskiej:
    • Aperitif – Prosecco z truskawką
    • Carpaccio z buraka (vege) – kozi ser/ oliwa szczypiorkowa/ ziemia pistacjowa/ chutney z mango
    • Tatar z Seitana (vege) – siekany seitan/ majonez sojowo migdałowy/ brukselka/ kolendra/ czerwony pieprz
    • Krem z salsefii (vege) podany w kokosie – palona biała czekolada/ rokitnik
    • Wegańska kaczka z selera – czarna soczewica/ seler/ mus z buraka/ jarmuż/ puree z dyni i pomarańczy
    • Pudding Kokosowy – kokos/ migdały/ truskawka/ orzeszki pinii/ mięta

Koszt: 249 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynki w ALYKI

Miejsce: ALYKI, Powstańców Śląskich 95 [Sky Tower]

Kolacja walentynkowa

  • AMUSE-BOUCHE [do wyboru]:
    • Mus z tuńczyka/pistacja/granat/chips z parmezanu
    • Jabłko/avokado/pistacja/syrop z kwiatu bzu/chips z gruszki
  • PRZYSTAWKA: Krem marchewkowy z rokitnikiem/pieczona skorzonera/mleczko kokosowe/suszony bób/puder z czarnych oliwek
  • DANIE GŁÓWNE 1: Konfitowany filet z kaczki/fenkuł/puree dyniowe/emulsja z pieczonego pomidora/szparag/okra
  • DANIE GŁÓWNE 2: Vegeballs z cukinii i ricotty/krewetka/kawior z jesiotra/szczypiorkowy crème fraiche/truskawka
  • DESER: Ciasto francuskie/domowe lody różane/karmel/suszona malina/beza włoska/figa/granat

Koszt: 299 zł / para lub 389 zł / para z butelką wina
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynki w Idzie

Miejsce: IDA kuchnia i wino, Łazienna 4

Kolacja degustacyjna z muzyka na żywo.

  • carpaccio wołowe | trufla | parmezan
  • troć | maślanka | ogórek piklowany
  • tarta z gęsimi żołądkami i topinamburem
  • pierogi z wędzonym pstrągiem | por | jabłko
  • polędwica wołowa | ziemniak kombu | kawior
  • mus czekoladowy | słony karmel | sorbet wiśniowy

Koszt: 259 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Roślinne Menu dla Zakochanych

Miejsce: CUDO, Jodłowa 4

Walentynkowy długi weekend w CUDO!
Specjalny walentynkowy set wegańskiego sushi – 6 nowych rolek.

  • 2x nigiri ibodai z buraka [pieczony burak / melasa z granatu / wasabi / masago arare]
  • 2x gunkan z migdałowym mascarpone [nitki chili / jadalne kwiaty]
  • 6x hosomak z ogórkiem i pikantnym chrzanem
  • 6x hosomak ze szparagiem i odrobiną miłości, czyli pesto szczypiorkowym z togarashi
  • 8x pistacjowa california [różowy ryż / tempeh / musztardowiec / oshinko / wegan serek / ogórek / mango majo / kruszone pistacje]
  • 6x futomak KarmeLOVE [karmelizowany bakłażan / duszona w białym winie marchewka / serek vegan / ogórek / różowy majonez]
  • 6x pink taco roll, nasz klasyk w miłosnym wydaniu 💖

Koszt: 149 zł / set 36 szt.
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Kolacja walentynkowa w Hotelu Śląsk

Miejsce: HOTEL ŚLĄSK, Oporowska 60

3-daniowe menu walentynkowe + kieliszek wina

  • PRZYSTAWKA: Tatar z suszonego pomidora, grillowana cukinia, marynowana kurka, krem balsamiczny, szczypiorek, bagietka.
  • DANIE GŁÓWNE: Stek z polędwicy wołowej lub Filet z łososia z chrupiącą skórką, puree dyniowe, sałatka z raddichio, pieczarka portobello, masło parmezanowe.
  • DESER : Suflet czekoladowy, sorbet truskawkowy, mascarpone, orzeszki ziemne, sos jagodowy.
  • DODATKOWO: Kieliszek czerwonego / białego wina lub Prosecco.

Koszt: 175 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Kolacja walentynkowa w restauracji La Scala

Miejsce: LA SCALA, Rzeźnicza 24-25

Do wyboru aromatyczne dania kuchni włoskiej.

  • PRZYSTAWKI:
    • Małże św. Jakuba/ emulsja z raków/ rukiew wodna
    • Raviolo/ płynne żółtko/ ricotta/ palone masło
  • DANIA GLOWNE:
    • Ravioli z rakami/ sos estragonowy/ oliwa truflowa/ chips z lubczyku
    • Perliczka/ glazura z miodu i cytrusów/ puree z kalafiora/ konfitura żurawiny
    • Labraks/ risotto truflowe/ mandarynka/ groszek cukrowy
  • DESER:
    • Brownie czekoladowe/ truskawki/ pijane trufle/ orzech laskowy
    • Ciasto cytrynowe w limoncello/ krem waniliowy/ puder z róży/ galaretka malinowa

Koszt:
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynki ze smakiem w Piwnicy Świdnickiej 

Miejsce: PIWNICA ŚWIDNICKA, Rynek Ratusz 1a

Specjalnie na te okazję Chef Marcin postanowił przygotować dla Was pełne miłości menu. Czeka na Was prawdziwa uczta w opcji mięsnej oraz wegetariańskiej.

  • Menu w wersji mięsnej:
    • Aperitif – Prosecco z truskawką
    • Carpaccio z Gęsi – zimowa trufla/ maliny/ mus z rokitnika/ chipsy z mango
    • Pieczone przegrzebki – placki z cukinii/ kozi ser/ mango/ kawior z wasabi/ piana z cointreau
    • Krem z salsefii podany w kokosie – palona biała czekolada/ rokitnik/ krewetki
    • Risotto ze ślimakiem – białe wino/ ślimaki/ natka/ tymianek/ masło/ zimowa trufla/ kawior ze ślimaków
    • Cannolo – ricotta/ krem pistacjowy/ sorbet mango/ owoce sezonowe
  • Menu w wersji wegetariańskiej:
    • Aperitif – Prosecco z truskawką
    • Carpaccio z buraka (vege) – kozi ser/ oliwa szczypiorkowa/ ziemia pistacjowa/ chutney z mango
    • Tatar z Seitana (vege) – siekany seitan/ majonez sojowo migdałowy/ brukselka/ kolendra/ czerwony pieprz
    • Krem z salsefii (vege) podany w kokosie – palona biała czekolada/ rokitnik
    • Wegańska kaczka z selera – czarna soczewica/ seler/ mus z buraka/ jarmuż/ puree z dyni i pomarańczy
    • Pudding Kokosowy – kokos/ migdały/ truskawka/ orzeszki pinii/ mięta

Koszt: 249 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynki w ALYKI

Miejsce: ALYKI, Powstańców Śląskich 95 [Sky Tower]

Kolacja walentynkowa

  • AMUSE-BOUCHE [do wyboru]:
    • Mus z tuńczyka/pistacja/granat/chips z parmezanu
    • Jabłko/avokado/pistacja/syrop z kwiatu bzu/chips z gruszki
  • PRZYSTAWKA: Krem marchewkowy z rokitnikiem/pieczona skorzonera/mleczko kokosowe/suszony bób/puder z czarnych oliwek
  • DANIE GŁÓWNE 1: Konfitowany filet z kaczki/fenkuł/puree dyniowe/emulsja z pieczonego pomidora/szparag/okra
  • DANIE GŁÓWNE 2: Vegeballs z cukinii i ricotty/krewetka/kawior z jesiotra/szczypiorkowy crème fraiche/truskawka
  • DESER: Ciasto francuskie/domowe lody różane/karmel/suszona malina/beza włoska/figa/granat

Koszt: 299 zł / para lub 389 zł / para z butelką wina
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynki w Kameralnej

Miejsce: Kameralna, Zwycięska 14cb/b

  • Pescaccio z łososia z salsą z ogórka, szczypiorku, sera ricotta i kawioru
  • Zupa bouillabaisse z krewetką tygrysią, ośmiornicą i mulami
  • Filet z morszczuka na puree ziemniaczano truflowym, z sosem cytrynowym, blanszowanymi broccolini i vongole
  • Czekoladowe ciastko hazelnut z puree z czarnej porzeczki

Koszt: 139 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Wine for my Valentine / degustacja win z Winnicy Silesian

Miejsce: Folgujemy, Kniaziewicza 16

5daniowa kolacja degustacyjna w wersji mięsnej lub vege połączona z degustacją win z Winnicy Silesian

  • MENU MIĘSNE
    • Grzanka z pieczywa na zakwasie / dżem z chorizo / ser manchego / groszek czepny
    • Różowy krem ziemniaczany / pączek z ziemniaka / szczypiorek / creme fraiche
    • Prawn roll / Mini domowa bułeczka / krewetka / remoulada / seler / cytryna
    • Risotto kukurydziane / małża św. Jakuba / kawior / chips z topinamburu
    • Ferrero rocher / mus czekoladowy / pralina z orzechów laskowych / kruche ciastko
  • MENU WEGE
    • Grzanka z pieczywa na zakwasie / dżem z pieczonych pomidorów / roślinny cheddar domowej roboty
    • Różowy krem ziemniaczany / chrupiący krokiecik / szczypiorek / roślinny creme fraiche z nerkowców
    • Vegan lobster roll / to- nie-krab z serca palmy w kremowym sosie / domowa wegańska mini bułeczka / szczypiorek
    • Risotto kukurydziane / prawie-jak-małża św. Jakuba / kawior z alg / chips z topinamburu
    • Ferrero rocher / wegański czekoladowy biszkopt / pralina z orzechów laskowych / ganache

Koszt: 210-230 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynki w Idzie

Miejsce: IDA kuchnia i wino, Łazienna 4

Kolacja degustacyjna z muzyka na żywo.

  • carpaccio wołowe | trufla | parmezan
  • troć | maślanka | ogórek piklowany
  • tarta z gęsimi żołądkami i topinamburem
  • pierogi z wędzonym pstrągiem | por | jabłko
  • polędwica wołowa | ziemniak kombu | kawior
  • mus czekoladowy | słony karmel | sorbet wiśniowy

Koszt: 259 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Roślinne Menu dla Zakochanych

Miejsce: CUDO, Jodłowa 4

Walentynkowy długi weekend w CUDO!
Specjalny walentynkowy set wegańskiego sushi – 6 nowych rolek.

  • 2x nigiri ibodai z buraka [pieczony burak / melasa z granatu / wasabi / masago arare]
  • 2x gunkan z migdałowym mascarpone [nitki chili / jadalne kwiaty]
  • 6x hosomak z ogórkiem i pikantnym chrzanem
  • 6x hosomak ze szparagiem i odrobiną miłości, czyli pesto szczypiorkowym z togarashi
  • 8x pistacjowa california [różowy ryż / tempeh / musztardowiec / oshinko / wegan serek / ogórek / mango majo / kruszone pistacje]
  • 6x futomak KarmeLOVE [karmelizowany bakłażan / duszona w białym winie marchewka / serek vegan / ogórek / różowy majonez]
  • 6x pink taco roll, nasz klasyk w miłosnym wydaniu 💖

Koszt: 149 zł / set 36 szt.
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Rozkochana Zwycięska 9

Miejsce: ZWYCIĘSKA 9, Zwycięska 9

Kolacja walentynkowa w towarzystwie muzyki na żywo. Na miejscu przygotowano również pamiątkowe zdjęcia oraz fachowe doradztwo someliera.

Koszt: 180 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Nic tak nie mówi Kocham Cię jak kolacja na wrocławskim rynku

Miejsce: RESTAURACJA POLKA, Rynek

„Przez żołądek do serca” – czyli kolacja walentynkowa w Restauracji Polka pełna autorskich, kulinarnych wariacji, pięknych dekoracji i miłosnej atmosfery wrocławskiego rynku.

  • PRZYSTAWKA
    • TATAR Z ŁOSOSIA | grzanka z chleba kukurydzianego | masło limonowe | szalotka
    • PIECZARKA PORTOBELLO | siano z pora | mus z pieczonej papryki | orzeszki pinii
  • DANIE GŁÓWNE
    • PIECZONY LABRAKS | ziemniak truflowy | kiszona cytryna | pieczona brukselka | chips ryżowy
    • STEK Z ANTRYKOTU | fasolka szparagowa |orzechy arachidowe | sos truflowy | polenta
  • DESER
    • MONOPORCJA CZEKOLADOWA | ganache pistacjowy | mirror glaze marakuja | puder z białej czekolady
    • SERNIK RÓŻANY | migdały | żel agrestowy | czekolada | jeżyna

Koszt: 298 zł / para + wine pairing: 90 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynkowa kolacja degustacyjna

Miejsce: RESTAURACJA TARASOWA, Hala Stulecia

7-daniowa kolacja degustacyjna

  • Menu mięsne:
    • Amuse bouche: węgorz | jałowiec | ogórek
    • majonez z raków | sandacz z Jeziora Wicko | bulion rybny
    • tatar z marynowanej kaczki | dereń | musztarda | lubczyk
    • pierożki z dorszem Skrei | małże św. Jakuba | sos kawiorowy
    • faszerowana przepiórka | czarny bez | trufla | foie gras
    • biała czekolada | malina | szampan
    • petit four
  • Menu vege:
    • Amuse bouche: burak | aronia | kozi ser
    • gołąbki z kaszą i grzybami | bulion z kiszonej kapusty | wędzona cebula
    • kalarepa | wege smalec | rokitnik | orzechy laskowe
    • raviolo | ziemniaki | owczy ser dojrzewający z Sernicy Dolnośląskiej
    • seler | trufla | rodzynki | jabłko
    • biała czekolada | malina | szampan
    • petit four

Koszt: 270 zł / osoba + wine pairing 150 zł/ osoba / cocktail pairing 140 zł/osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynkowe menu w Pasta mia

Miejsce: PASTA MIA, Rynek 53/55

3-daniowe menu walentynkowe + drink

Koszt: 120 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Kolacja walentynkowa w Hotelu Śląsk

Miejsce: HOTEL ŚLĄSK, Oporowska 60

3-daniowe menu walentynkowe + kieliszek wina

  • PRZYSTAWKA: Tatar z suszonego pomidora, grillowana cukinia, marynowana kurka, krem balsamiczny, szczypiorek, bagietka.
  • DANIE GŁÓWNE: Stek z polędwicy wołowej lub Filet z łososia z chrupiącą skórką, puree dyniowe, sałatka z raddichio, pieczarka portobello, masło parmezanowe.
  • DESER : Suflet czekoladowy, sorbet truskawkowy, mascarpone, orzeszki ziemne, sos jagodowy.
  • DODATKOWO: Kieliszek czerwonego / białego wina lub Prosecco.

Koszt: 175 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynkowe menu degustacyjne

Miejsce: RISTORANTE ACQUARIO, Hotel Monopol

6-daniowe menu degustacyjne

  • Okoń Morski / Mango / Kolendra
  • Seler / Maślanka / Orzech laskowy
  • Linguine / Emulsja maślana / Trufle Bianchetto
  • Krewetka argentyńska / Risotto / Fenkuł
  • Kaczka / Radicchio / Porto
  • Mandarynka / Popcorn / Słony karmel

Koszt: 400 zł /osoba + dobór win 250 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Kolacja walentynkowa w restauracji La Scala

Miejsce: LA SCALA, Rzeźnicza 24-25

Do wyboru aromatyczne dania kuchni włoskiej.

  • PRZYSTAWKI:
    • Małże św. Jakuba/ emulsja z raków/ rukiew wodna
    • Raviolo/ płynne żółtko/ ricotta/ palone masło
  • DANIA GLOWNE:
    • Ravioli z rakami/ sos estragonowy/ oliwa truflowa/ chips z lubczyku
    • Perliczka/ glazura z miodu i cytrusów/ puree z kalafiora/ konfitura żurawiny
    • Labraks/ risotto truflowe/ mandarynka/ groszek cukrowy
  • DESER:
    • Brownie czekoladowe/ truskawki/ pijane trufle/ orzech laskowy
    • Ciasto cytrynowe w limoncello/ krem waniliowy/ puder z róży/ galaretka malinowa

Koszt:
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynki w Browarze Stu Mostów

Miejsce: BROWAR STU MOSTÓW, Długosza 2

„Dobre jedzenie, odpowiednio dobrany alkohol i nieoczywista przestrzeń, w której oboje będziecie czuli się komfortowo. Wszystko to znajdziecie w Taproomie na ulicy Długosza we Wrocławiu! O Wasze podniebienia zadba szef kuchni Kamil Nowicki, który przygotował wyjątkowe menu, oparte o lokalne produkty i rzemieślnicze podejście, któremu hołdujemy w Taproomie. Do każdego z dań dobraliśmy odpowiednio pasujące piwa, które doskonale podkreślą smak serwowanych potraw.”

  • Precel Stu Mostów + Browar Stu Mostów – Strawberry Berliner Weisse
  • Krem z gruszki i pietruszki / karmelizowany fenkuł / oliwa truflowa / zioła + Browar Stu Mostów – Pale Ale – 0,2 l
  • Sezonowana poledwica wołowa (60dni) / fondant ziemniaczany / młoda soja / jarmuż / redukcja wina czerwonego / sos maślany / marchew / kiszone kapary czosnku niedźwiedziego / zioła / kwiaty + Browar Stu Mostów – WILD #16 Biere de Soif Raspberry Blackberry Plum Rondo Grapes – 0,2 l
  • Ostrygowe love Krem z palonej czekolady / liczi / pigwa / piwna wiśnia / chilli / yuzu + Browar Stu Mostów – Milk Stout Chocolate – 0,2 l

Koszt: 320 zł / para, cena z piwami: 399 zł/ para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynki ze smakiem w Piwnicy Świdnickiej 

Miejsce: PIWNICA ŚWIDNICKA, Rynek Ratusz 1a

Specjalnie na te okazję Chef Marcin postanowił przygotować dla Was pełne miłości menu. Czeka na Was prawdziwa uczta w opcji mięsnej oraz wegetariańskiej.

  • Menu w wersji mięsnej:
    • Aperitif – Prosecco z truskawką
    • Carpaccio z Gęsi – zimowa trufla/ maliny/ mus z rokitnika/ chipsy z mango
    • Pieczone przegrzebki – placki z cukinii/ kozi ser/ mango/ kawior z wasabi/ piana z cointreau
    • Krem z salsefii podany w kokosie – palona biała czekolada/ rokitnik/ krewetki
    • Risotto ze ślimakiem – białe wino/ ślimaki/ natka/ tymianek/ masło/ zimowa trufla/ kawior ze ślimaków
    • Cannolo – ricotta/ krem pistacjowy/ sorbet mango/ owoce sezonowe
  • Menu w wersji wegetariańskiej:
    • Aperitif – Prosecco z truskawką
    • Carpaccio z buraka (vege) – kozi ser/ oliwa szczypiorkowa/ ziemia pistacjowa/ chutney z mango
    • Tatar z Seitana (vege) – siekany seitan/ majonez sojowo migdałowy/ brukselka/ kolendra/ czerwony pieprz
    • Krem z salsefii (vege) podany w kokosie – palona biała czekolada/ rokitnik
    • Wegańska kaczka z selera – czarna soczewica/ seler/ mus z buraka/ jarmuż/ puree z dyni i pomarańczy
    • Pudding Kokosowy – kokos/ migdały/ truskawka/ orzeszki pinii/ mięta

Koszt: 249 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Kolacja walentynkowa w Golden Records Club

Miejsce: GOLDEN RECORDS CLUB, Kazimierza Wielkiego 43

„Zaproś swoją drugą połówkę do Golden Records Club. Mamy dla Was specjalną ofertę walentynkową, czyli trzydaniową kolację a do tego kieliszek Prosecco!”

  • Terrina z łososia
  • Spaghetti z pieczonej dynii z krewetkami w roli głównej
  • Deser, czyli słodka niespodzianka w kształcie serca

Koszt: 95 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynkowe menu degustacyjne w La Maddalenie

Miejsce: LA MADDALENA, Kazimierza Wielkiego 43

La Maddalena zaprasza w podróż po wszystkich etapach miłości. Dodatkowo szef baru przygotuje specjalnie na ten dzień koktajl dla Niej i dla Niego, i last but not least, szef zespołu sommelierów skomponuje wine pairing do menu degustacyjnego

  • OLŚNIENIE: kieliszek prosecco
  • POZNANIE: ostryga Le Gall Premium „2” / Cavior Antonius Sbyberian / cytryna / koper
  • ZAUROCZENIE: langustynka / koper włoski / cykoria / marakuja
  • POŻĄDANIE: risotto / trufla zimowa / Crottin de chavignol
  • POCAŁUNEK: malina i róża
  • MIŁOŚĆ: halibut biały / pasternak / brokuł / cytryna / jabłko
  • SŁODKA CHWILA: opera / pistacja / baileys
  • ZATRACENIE: truskawki, biała czekolada / malina

Koszt: 290 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynki w ALYKI

Miejsce: ALYKI, Powstańców Śląskich 95 [Sky Tower]

Kolacja walentynkowa

  • AMUSE-BOUCHE [do wyboru]:
    • Mus z tuńczyka/pistacja/granat/chips z parmezanu
    • Jabłko/avokado/pistacja/syrop z kwiatu bzu/chips z gruszki
  • PRZYSTAWKA: Krem marchewkowy z rokitnikiem/pieczona skorzonera/mleczko kokosowe/suszony bób/puder z czarnych oliwek
  • DANIE GŁÓWNE 1: Konfitowany filet z kaczki/fenkuł/puree dyniowe/emulsja z pieczonego pomidora/szparag/okra
  • DANIE GŁÓWNE 2: Vegeballs z cukinii i ricotty/krewetka/kawior z jesiotra/szczypiorkowy crème fraiche/truskawka
  • DESER: Ciasto francuskie/domowe lody różane/karmel/suszona malina/beza włoska/figa/granat

Koszt: 299 zł / para lub 389 zł / para z butelką wina
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Miłość nie jedno ma imię – kolacja walentynkowa w Art Hotelu

Miejsce: ART HOTEL, Kiełbaśnicza 20

„Sprawdźcie nasze propozycje i wybierzcie tę najlepszą właśnie dla Was. Za jakość naszych propozycji jak zwykle odpowiadają Szefowie Kuchni Art Restauracji a słodkości wykona dla Was niezastąpiony Szef Cukiernictwa – Krzysztof Parys.”

Kolacja zawiera 4 daniowe menu dla dwóch osób (do wyboru dwie wersje menu). Kolacji towarzyszyć będzie również muzyka na żywo w wykonaniu pianisty i wiolonczelistki.

  • MENU MIĘSNE
    • Aperitif
    • Przystawka: Tartaletka z krewetką / mus serowy z avocado / żel cytrynowy / jajko przepiórcze / wasabi
    • Zupa: Krem z selera / kozi ser / gravlax z łososia / beza migdałowa
    • Danie główne: Perliczka z foie gras  / pistacjowy crunch / sos z wiśnią / burak / ziemniak truflowy / por
    • Deser: Millefeuille karmelizowane / krem czekoladowo – orzechowy / karmel
  • MENU WEGETARIAŃSKIE
    • Aperitif
    • Przystawka: Tartaletka z vege krewetką / mus serowy z avocado / żel cytrynowy / jajko przepiórcze / wasabi
    • Zupa: Krem z selera / kozi ser / gravlax z marchewki / beza migdałowa
    • Danie główne: Szaszłyk tofu / teriyaki / sezam / polenta ananasowa / por
    • Deser: Millefeuille karmelizowane / krem czekoladowo – orzechowy / karmel

Koszt: 380 zł / para
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Walentynki w CIMONE

Miejsce: CIMONE, Wielkopolska 72

Specjalnie na tę okazję przygotowane 3-daniowe menu z kieliszkiem wina.

Istnieje również możliwość zamówienia flower boxa.

  • PRZYSTAWKA (do wyboru)
    • bruschetta z masłem ziołowym i borowikami
    • antipasti vege (bakłażan | cukinia | papryka | karczochy | pieczarki | boczniaki | pomidor z mozzarellą i pesto)
    • rostbef wołowy z cebulkami borettane
    • zupa rybna z grzankami
  • DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
    • linguine z ośmiornicą
    • polędwiczki wieprzowe z cukinią i borowikami
    • pizza PATATA (sos śmietanowy | provolone wędzone | Porchetta | ziemniaki pieczone | rozmaryn)
    • pizza GAMBERONI (sos śmietanowy | mozzarella | krewetki | cukinia | pomidorki kolorowe | zest z pomarańczy)
    • pizza PUTTANESCA (pomodorrina | oliwki tagiasche | kapary | czosnek | mozzarella | scamoza)
  • DESER (do wyboru)
    • ptyś z pistacjowymi lodami i kremem pistacjowym
    • beza z mascarpone, wiśniami oraz czekoladą
    • canoli walentynkowe
  • APERITIF [kieliszek różowego wina musującego]

Koszt: 149 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Wyjątkowa, walentynkowa Nie(winna) degustacja!

Miejsce: PIZZA KIELISZKI BUTELKI, Igielna 11

6 win z dolnośląskich winnic i 6 talerzyków – niedostępnych w stałej karcie.

Degustację poprowadzi Ania Nowak, twórczyni internetowa @niemoja.wina

  • Blask Brut (winnica Margaret) + Chleb wiejski z orzechami i olej głubczycki słonecznikowy tłoczony na zimno
  • Milvus (winnica De Sas) + Kozi ser z Łomnicy, konfitura różana
  • Verte (Winnica Rymanów) + Przegrzebki z boczniaka królewskiego na wegańskim maśle i białym winie, szałwia, kawior wegański
  • Zakochane kundle (Winnica Jakubów) + Carpaccio z buraka z serem kozim dojrzewającym, dresingiem malinowym z czerwonym winem i miodem, karmelizowane orzechy włoskie na ostro, rukola
  • Pinot Noir (winnica Wzgórz Trzebnickich) + Pierś z kaczki sous-vide w pomarańczach i miodzie z sosem pomarańczowym z chili
  • Regulus słomowe (winnica De Sas) + Tort Sachera z wiśniami

Koszt: 199 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Degustacja wina – Wina z Winnicy Saganum

Miejsce: Kameralna, Zwycięska 14cb/b

Kolacja degustacyjna przygotowana przez Szefa Kuchni Andrzeja Mushynskiego połączona z degustacją wina z Winnicy Saganum prowadzoną Sylwestra Szymczaka.

  • Polędwiczka z dzika na puree z selera, grzyby shitake, brukselka z pudrem z pietruszki z rozmarynem i żółtymi pomidorkami cherry
  • Przepiórka z konfitowaną rzodkiewką, z puree z groszku oraz sosem demi glace z czerwoną porzeczką
  • Filet Mignon z polentą kukurydzianą, puree z karczocha i duszonym szpinakiem oraz konfitowaną czerwoną cebulą
  • Sernik kokosowy z musem malinowym i czerwonym zamszem

Koszt: 159 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Degustacja wina – Hiszpańska Rioja x10 – Wrocławskie Warsztaty Wina

Miejsce: KIELISZKI BUTELKI, Sokolnicza 17/36

Degustacja 10 win z regionu Rioja.

Selekcję przygotuje i degustację poprowadzi Jacek Rusiecki, dolnośląski sommelier, restaurator, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, absolwent WSET.

Koszt: 179 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Degustacja wina – Winnica Kamil Barczentewicz feat. Maciej Nowicki

Miejsce: PIZZA BUTELKI KIELISZKI, Igielna 11

Degustacja komentowana z Winnicą Kamil Barczentewicz z okolic Kazimierza Wielkiego nad Wisłą. Poprowadzi ją właściciel – Kamil wraz z Maciejem Nowickim z Fermentu/Winicjatywy.
Spróbujemy 6 win. W cenie wino, woda i przekąski (oliwki i focaccia)

Koszt: 149 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Degustacje we wrocławskich restauracjach – marzec 2023

Degustacja wina – Włochy Środkowe x10 – Wrocławskie Warsztaty Wina

Miejsce: KIELISZKI BUTELKI, Sokolnicza 17/36

Degustacja 10 win z Włoch Środkowych.

Selekcję przygotuje i degustację poprowadzi Jacek Rusiecki, dolnośląski sommelier, restaurator, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, absolwent WSET.

Koszt: 179 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Festiwal owoców morza i degustacja win

Miejsce: WINOTEKA SZALONEGO GREKA, Przybyły 22 [Hotel Kosmonauty]

Degustacja 8 win z wysp w połączeniu z owocami morza.

Selekcję przygotuje i degustację poprowadzi Krystian Sakas, dolnośląski sommelier, absolwent prestiżowych kursów angielskiej szkoły WSET.

Koszt: 189 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!


Degustacja wina – Dolina Loary x10 – Wrocławskie Warsztaty Wina

Miejsce: KIELISZKI BUTELKI, Sokolnicza 17/36

Degustacja 10 win z najdłuższego regionu winiarskiego Francji – znad Doliny Loaryh.

Selekcję przygotuje i degustację poprowadzi Jacek Rusiecki, dolnośląski sommelier, restaurator, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, absolwent WSET.

Koszt: 179 zł / osoba
WIĘCEJ INFORMACJI: KLIK!

Możesz również polubić

Dodaj komentarz