Biały Nalew – pierwszy lokal w Polsce znajdziecie na wrocławskim rynku (20.04)

„Biały Nalew” we Wrocławiu to pierwszy franczyzowy lokal tej ukraińskiej sieci za granicą. W ciągu roku planują rozszerzyć swoją obecność w Polsce a także otworzyć placówki w Niemczech i Czechach.
20 kwietnia pierwszy pub restauratora Dmytra Borysowa „Biały Nalew” zostanie otwarty na Wrocławskim Rynku. Na otwarciu goście zostaną poczęstowani hot-dogami i cydrem za oznaczenia w mediach społecznościowych.
Lokal ma 60 miejsc siedzących i układ dwupoziomowy. Na parterze panoramiczne okna z widokiem na Stary Rynek i już niedługo na ulicy zostanie urządzony letni ogródek. Na dole znajduje się strefa dla DJ-ów i część imprezowa. We wnętrzu znajdują się rozpoznawalne szklane żyrandole, obrazy ukraińskiej artystki Iryny Pysanko, neony i mnóstwo zieleni.
W ofercie jest naturalny cydr i nalewka. Dostępne są również zestawy upominkowe w stylizowanej siateczce „awośce”. Menu kuchni składa się ze świeżych ostryg, asortymentu hot-dogów w klasycznej bułce i maślanej francuskiej brioche wypiekanej specjalnie dla lokalu. Polityka cenowa posiłków i napojów jest maksymalnie demokratyczna.
MENU:
- Szklanka cydru jabłkowego – 9 zł
- Kieliszek likieru – 9,9 zł
- Ostryga – 7,9 zł
- Klasyczny hot dog – 8 zł
- Hot dog w kremowej brioszce – 9,9 zł
- Quesadilla – 9,9 zł
PLANOWANE OTWARCIE: 20.04.2023
[zdjęcia użyte we wpisie pochodzą z profilu Biały Nalew]
BIAŁY NALEW
Rynek 44
Instagram: KLIK!
Podoba Ci się ten tekst? Podaj dalej.
Więcej na Instagramie oraz fanpage’u.
Widelcowe hashtagi – #zwidelcempowroclawiu #jemwewro
Szukaj też naszej Foodiesowej Grupy: klik!